Un steag flutura în mijlocul tuturor, şi s-a jucat Hora Unirii Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Un steag flutura în mijlocul tuturor, şi s-a jucat Hora Unirii

6_40.jpg
“Când citim în vechea carte a istoriei străbune/Virtuţi mari, ilustre fapte ale naţiei române,/Care inimă stă rece? care suflet nemişcat?/Cine n-are dor să vadă ţara sa în fericire,/Cu legi bune, cu legi drepte, în tărie şi-n unire,/Cultivând artele păcii pe al său pământ bogat?” (Grigore Alexandrescu)

24 ianuraie 2011. S-au împlinit 152 de ani de la Unirea Principatelor Române: Moldova şi Ţara Românească, 152 de ani de la momentul care a stat la baza României moderne, a formării naţiunii române. Mica Unire, cum le place unora să o numească.
De la mic la mare, cu emoţii sau nu, sute sau chiar mii de târgumureşeni s-au adunat luni, începând cu ora 17.30, în Sala mare a Palatului Culturii, pentru o manifestare cultural-artistică dedicată zilei de 24 ianuarie. Unii şi-au făcut prezenţa în sală cu o oră înainte de începerea spectacolului, pentru a prinde un loc bun. La 17.30 sala era plină, poate mai plină ca niciodată cu ocazia acestei zile. “Unire-n cuget şi-n simţiri” s-a numit spectacolul organizat de Primăria Târgu-Mureş, care i-a adus în faţa târgumureşenilor pe artiştii Ansamblului Artistic Profesionist „Mureşul”, ai Societăţii Culturale „Mioriţa” şi nu în ultimul rând pe binecunoscuţii şi apreciaţii: Nicolae Furdui Iancu şi Dumitru Fărcaş. Acesta din urmă a cântat fără microfon, voce care s-a auzit până la ultimul scaun de la ultimul etaj. Asta ca să vă imaginaţi ce linişte era în sala plină, în acel moment. Nicolae Furdui Iancu a reuşit să ridice publicul în picioare, spre final, pentru a-l îndruma, mai apoi, spre Piaţa Victoriei unde s-a înlănţuit.
Un steag lung de vreo 15 metri flutura în mijlocul tuturor, şi s-a jucat Hora Unirii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE