An bun pentru Biroul pentru Cadastru şi Agricultură Sighişoara Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 183 Vizualizări

An bun pentru Biroul pentru Cadastru şi Agricultură Sighişoara

3-1_29.jpg
În cursul anului 2010 Biroului pentru Cadastru şi Agricultură din cadrul Primăriei Sighişoara i-au fost repartizate şi soluţionate un număr de 1002 cereri, petiţii, adrese, a anunţat, ieri, primarul municipiului Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, cu ocazia prezentării raportului de activitate al instituţiei pe anul 2010. În ceea ce priveşte aplicarea Legii nr. 1/2000 şi Legii nr. 247/2005 pentru reconstituirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor agricole şi a celor cu vegetaţie forestieră, primarul Sighişoarei a arătat că au fost puse în posesie un număr de 17 persoane îndreptăţite la reconstituirea dreptului de proprietate, cărora li s-a măsurat şi perimetrat parcelele de teren şi s-au întocmit fişe de punere în posesie în vederea eliberării titlurilor de proprietate.
„Au fost ridicate de la Oficiul Judeţean pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară, un număr de 11 titluri de proprietate emise, din care s-au eliberat proprietarilor un număr de 11 titluri de proprietate. Au fost eliberate la cererea cetăţenilor şi diferitelor societăţi comerciale un număr 101 planuri de situaţie extrase din cadastrul imobiliar – edilitar al municipiului, realizându-se, în baza prevederilor Hotărârilor Consiliului Local nr. 193 din 2006, un venit la bugetul Consiliului Local de 4.635 de lei, precum şi un număr de 12 copii după planurile de parcelare 1:5000, respectiv după procesele verbale de punere în posesie, realizându-se un venit de 180 de lei”, a explicat Ioan Dorin Dăneşan.
Totodată, la nivelul Biroului pentru Cadastru şi Agricultură din cadrul Primăriei Sighişoara s-au efectuat identificări topo-cadastrale a unor imobile care au fost preluate abuziv de către stat şi care se restituie, la cerere, foştilor proprietari în baza Legii nr. 10/2001, efectuându-se şi punerea în posesie a unui număr de şapte persoane în baza legilor proprietăţii, eliberându-se un număr de şapte titluri de proprietate pentru suprafaţa de 5,2056 hectare teren agricol şi eliberându-se un număr de zece ordine ale Prefectului judeţului Mureş pentru suprafaţa totală de 2251,25 mp. „Pentru anul 2011, Biroul pentru Cadastru şi Agricultură îşi propune ca obiective majore finalizarea activităţii de punere în posesie a terenurilor agricole către persoanele îndreptăţite conform Legilor Fondului Funciar nr. 18/1991 şi 1/2000 cu modificările şi completările ulterioare aduse prin Legea nr.247/2005, continuarea actualizării şi îmbunătăţirii bazelor de date pentru sectoarele cadastrale din intravilan şi completarea hărţilor cadastrale pentru extravilanul municipiului”, a arătat Ioan Dorin Dăneşan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE