Colegiul Unirea” şi-a cinstit valorile Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 127 Vizualizări

Colegiul Unirea” şi-a cinstit valorile

6_41.jpg
Manifestările organizate cu ocazia Zilelor Colegiului Naţional “Unirea” din Târgu-Mureş, desfăşurate în perioada 24-28 ianuarie, au culminat vineri, 28 ianuarie, cu festivitatea de acordare a Premiilor de Excelenţă, eveniment găzduit de Sala Mare a Palatului Culturii.
Valoarea educaţională şi cei care i-au dat glas şi-a făcut simţită prezenţa în aplauzele publicului prezent. Clasificate pe trei segmente distincte, academic, cultural-artistic şi sportiv, Premiile de Excelenţă Unirea 2011, le-au revenit elevilor Morariu Răzvan, Mărginean Oana, Tăbăcar Mircea, Nemeth Emese, Băjan Ioana, Roşianu Flavia, Petculescu Carina, Haneş Oana, Ruţia Teodora, Nistor Mirela, Crişan Andrada şi Câmpean Oana, la categoria Academic. Apoi au primit apaluzele publicului premianţii la secţiunea Cultural-artistic, Suto Zsolt, Rihor Cristian, Moldovan Cristina, Strete Ramona, Urzică Rareş, Niculescu Raluca, Câmpean Anca, Răduţ Teodora şi Corbe-Nits Andrei. Cum ştiinţele exacte fac casă bună cu activitatea artistică, nici sportul nu se lasă mai prejos, Colegiul Unirea având în ograda proprie, numeroşi sportivi merituoşi, care au fost şi ei răsplătiţi în cadrul festiviotăţii de vineri. Au primit diplomele de excelenţă pentru rezultatele sportive, elevii Coman Alexandru, Demenyi Helga, Bubău Marina, Mariş Diana, David Iulia, Negrea Alexandra şi Losonczi Cristian. Nu au fost uitaţi nici cei care s-au remarcat prin spiritul de voluntariat, Cuc Paula, Sala Oana care au primit la rândul lor, diplomele de exelenţă.

La mulţi ani, „Unirea”!
„Serbarea şcolii noastre marchează un segment de timp, devenit tradiţie pentru noi. Un segment de timp şi un moment de reflecţie spre ceea ce tindem cu toţii, spre idealul nostru, spre valoare. Valoarea, adăugată de fiecare generaţie care se aşează într-un timp tradus prin copilărie, dar mai ales prin adolescenţă, aici la noi, la Unirea. Este un timp trăit intens, un timp de pregătire pentru viaţă, în care rodul trăirii ne face cunoscuţi în lume şi din această cauză noi, dascăli şi elevi deopotrivă, avem certitudinea idealului nostru, al Unirii. Arhitectura şcolii noastre îmbracă forme şi culori în fiecare an, definind acel „altceva” spre care tindem mereu, acest altceva, mai ales în această sărbătoare, întregeşte ceea ce ne place să numim spiritul unirist. Tuturor, dascăli, elevi, părinţi, fie ca spiritul unirist în toată complexitatea şi frumuseţea lui, să ne anime acum şi pentru totdeauna. La Mulţi Ani Unirea!”
Cristina Branea, director Colegiul Naţional „Unirea”

Colegiul „Unirea” rămâne unul de frunte
„Dacă „Unirea” a reprezentat un ţel pentru noi şi toţi românii s-au luptat pentru ea, în momentul de faţă suntem într-o criză a valorilor, a reperelor de care avem nevoie. Ce ar putea să ne salveze este educaţia, învăţătura. În acelaşi timp, nu ne salvează nimic, pe noi ca neam, decât educaţia, învăţătura, şcoala. Aceasta este avuţia noastră cea mai de preţ, pe restul am reuşit oarecum să le pierdem. Prea repede ne-am raliat unor ţeluri ale Uniunii Europene şi am uitat de identitatea noastră existenţială. Vă doresc să rămâneţi la aceeaşi parametri, ai performanţei, deoarece Colegiul „Unirea” rămâne unul de frunte la nivelul judeţului Mureş, Este unul râvnit de tot mai mulţi elevi, să rămâneţi la nivelul acestui colegiu prin ceea ce faceţi, fie la şcoală, fie în afara ei.”
Marius Paşcan, prefectul judeţului Mureş

„Unirea”, o şcoală europeană
„Aşa cum la vremea respectivă, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, era un om de o educaţie europeană, România fiind o ţară europeană şi Colegiul Naţional „Unirea” este o şcoală europeană. Spun acest lucru, din prisma rezultatelor obţinute la învăţătură în ultimii ani, la examenele naţionale, la concursurile şi olimpiadele şcolare, dar mai ales din prisma rezultatelor obţinute la admiterea în universităţile de prestigiu din ţară şi străinătate. Toate aceste lucruri au fost recunoscute şi recompensate acum câteva luni de către Ministerul Educaţiei printr-o diplomă de excelenţă instituţională. Felicit toţi elevii, întregul colectiv de cadre didactice, conducerea colegiului, pentru rezultatele obţinute până acum şi le urez un sincer La Mulţi Ani!”
Viorel Socol, inspector şcolar general adjunct IŞJ Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE