Pregătiţi să aderăm la Schengen! Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Pregătiţi să aderăm la Schengen!

5-1_17.jpg
Cel de-al şaptelea raport tehnic, totodată ultimul, privind aderarea României la Spaţiul Schengen, cel referitor la componenta SIS/SIRENE, a fost adoptat vineri, 28 ianuarie, la Bruxelles, de către membrii Grupului de evaluare SCH-EVAL, ţara noastră încheind astfel cu brio procesul de evaluare Schengen. „În perioada 6 – 10 decembrie a avut loc a şaptea misiune de evaluare în România. Din punct de vedere tehnic, Ministerul Administraţiei şi Internelor şi-a făcut temele, evaluarea a scos în evidenţă preocuparea deosebită pe care a avut-o Ministerul de Interne în ceea ce înseamnă pregătirea pentru aderarea la Spaţiul Schengen şi în ce priveşte accesarea la bazele de date Schengen. După cum se ştie, la finalul anului 2010 s-a înfiinţat Sistemul Informatic Schengen (SIS) care creează posibilitatea cooperării în plan internaţional. Se realizează acest schimb de informaţii în tot ceea ce înseamnă persoanele urmărite, autoturisme furate sau alte activităţi care contribuie la identificarea unor infractori”, a declarat, vineri, la Târgu-Mureş, chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, adjunct al şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Acesta şi-a manifestat încrederea că integrarea la Spaţiul Schengen va avea loc la termenul preconizat de autorităţile din România, şi anume martie 2011. „Am avut o primă evaluare în ce priveşte integrarea în Spaţiul Schengen în 14 ianuarie. Sperăm ca integrarea să aibă loc în martie 2011, aşa cum de fapt România şi-a propus”, a arătat Ioan Nicolae Căbulea.
Votul în plenul Parlamentului European privind aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen va avea loc în data de 17 februarie.

Maşini mai multe pentru Poliţie şi Jandarmerie
„Integrarea Românii în Spaţiul Schengen în anul 2011 ar însemna să ne permită ca de la Poliţia de frontieră internă a Uniunii Europene să putem să transferăm un număr de autoturisme spre celelalte segmente prioritare ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, respectiv Ordinea şi Siguranţa Publică, spre Poliţie, spre Jandarmerie.”
Ioan Nicolae Căbulea

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE