37,8 milioane euro, drumul spre Reghin Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

37,8 milioane euro, drumul spre Reghin

3-2_43.jpg
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat două contracte de execuţie pentru drumuri din judeţ. Investiţiile trebuie realizate în doi ani. Un bilanţ complet al lucrărilor din judeţ va fi făcut public în două săptămâni.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a anunţat luni că a semnat cu societatea austriacă STRABAG AG un contract de reabilitare a drumurilor naţionale DN 15 şi DN 15A.
Proiectul vizează reabilitarea a 71,4 km de drum naţional. Astfel, porţiunea de drum reabilitat pe DN 15A (Reghin – Sărăţel) se întinde de la km 0 + 000 la km 46 + 597, iar pe DN 15 (Târgu-Mureş – Reghin) de la km 78 + 800 până la km 103 + 700. Valoarea contractului este de 162,9 milioane de lei fără TVA. Finanţarea este asigurată de Banca Europeană de Investiţii. Durata contractului este de 24 de luni pentru proiectare şi execuţie, la care se adaugă 24 de luni perioadă de garanţie. Tot luni a fost încheiat un contract de execuţie lucrări şi pentru reabilitarea DN 14 (Sibiu – Mediaş – Sighişoara), tot cu firma STRABAG AG. Proiectul vizează reabilitarea a 79 km de drum naţional. Primul segment se întinde de la Sibiu la Mediaş între km 3 + 500 şi km 51 + 100, iar cel de-al doilea de la Mediaş până la Sighişoara, între km 57 + 500 şi km 89 + 400. Valoarea contractului este de 162,8 milioane de lei fără TVA. Finanţarea este asigurată de Banca Europeană de Investiţii. Durata de proiectare şi execuţie este de 24 de luni, la care se adaugă 24 de luni perioada de garanţie. “Nu pot spune mai mult decât s-a anunţat, am cerut şi noi de la CNADNR o defalcare a tipurilor de lucrări şi surselor de finanţare, sunt foarte multe, vom primi un răspuns în două săptămâni, şi atunci vom putea comunica ce mai trebuie terminat sau ce altceva va fi început în acest an”, ne-a declarat directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Mureş, Gheorghe Ispas.

Drumuri pe datorie

CNADNR înregistra la data de 31 decembrie 2010, datorii către alte societăţi de 1.725.495.122 lei (410 milioane de euro), fiind unul dintre marii datornici către mediul privat. Compania Spedition UMB are de recuperat spre exemplu cea mai mare sumă: 451 de milioane de lei (107 milioane euro). Pe locul doi în evidenţa firmelor care au de primit cei mai multi bani se află compania Bechtel care se ocupă de construcţia autostrăzii Transilvania cu suma de 407 milioane de lei (96 milioane euro), iar pe locul trei se află Romstrade cu 289 milioane de lei (68 milioane euro).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE