Lucrările la reamenajarea pârâului Fiţcău, aproape finalizate Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 91 Vizualizări

Lucrările la reamenajarea pârâului Fiţcău, aproape finalizate

2-3_13.jpg
Primăria comunei Aluniş a organizat o licitaţie de atribuire a lucrărilor pentru construire poduri şi regularizarea Pârâului Fiţcău. Licitaţia a fost adjudecată de firma Citadin Prest SA din Târgu-Mureş, valoarea contractului fiind de 306,693 lei. Investiţia vine ca urmare a inundaţiilor de anul trecut, la care şi-au adus contribuţia şi specialiştii Administraţiei Bazinale de Apă Mureş. „Am avut inundaţii în anul trecut, şi pârâul Fiţcău a distrus un pod, şi lucrările au vizat construcţia aceastui pod. De asemenea, tot în cadrul acestei investiţii, am mai făcut alte două poduri, şi am decomatat pârâul Fiţcău, lucrare efectuată în colaborare cu Apele Române”, a declarat Kocsis Adalbert, primarul comunei Aluniş.
Potrivit acestuia, investiţia era una necesară, datorită problemelor avute anul trecut, când furia apelor a făcut ravagii pe cursul pârâului. „Era nevoie de această investiţie deoarece avem multe probleme cu pârâul Fiţcău. Chiar şi acum câteva săptămâni am avut ceva probleme din cauza gheţii, am avut două noduri de gheaţă, şi au fost anunţaţi cei de la ISU şi am rezolvat situaţia ca să nu facă ravagii. O duminică întreagă au durat această operaţiune. Toată Valea Fiţcăului are u lungime de 16 kilometrii, şi vă daţi sdeama ce apă poate să adune. Vara nu prea sunt probleme, dar când e rupere de nori, apar mari probleme”, a precizat Kocsis Adalbert.
Începute încă de anul trecut, lucrările sunt aproape finalizate, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la suma de 3,8 miliarde lei vechi. „Lucrările au durat aproximativ două luni jumate, care au fost executate de firma Citadin Prest din Târgu-Mureş, firma care a şi câştigat licitaţia. Lucrările sunt aproapte finalizate, fundaţia e turnată, mai trebui doar completată cu elementele de final”, a menţionat primarul comunei Aluniş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE