Florin Buicu critică măsurile de reorganizare a spitalelor Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 30 Vizualizări

Florin Buicu critică măsurile de reorganizare a spitalelor

10-1_08.jpg
Măsurile întreprinse de Ministerul Sănătăţii privind comasarea spitalelor, desfiinţarea unora dintre ele şi transformarea în cămine de bătrâni a stârnit reacţii din partea conducerii Departamentului de Sănătate al PSD Mureş. Totodată, acesta a subliniat că descentralizarea deşi necesară, a fost făcută haotic, predate unităţile sanitare consiliilor locale, pentru ca acum să se treacă la desfiinţarea lor. “Departamentul de sănătate al PSD alături de reprezentanţi ai organizaţiilor profesionale din sănătate (Colegiul Medicilor, Ordinul Asistenţilor) şi ai organizaţiilor sindicale au acuzat actuala guvernare că transformă în derizoriu un termen necesar – descentralizare. Descentralizarea este necesară, dar nu această descentralizare, făcută haotic, fără consultarea profesioniştilor din domeniu. Legat de comasări şi transformări, este interesantă o afirmaţie a unui oficial al Ministerului Sănătăţii care ar fi declarat că autoritatea locală care se luptă pentru spital sau va rămâne cu spital pentru comunitatea respectivă. În aceste condiţii îmi pun întrebarea de ce spitalul din Sărmaş se transformă, iar cel din Sângeorgiu de Pădure care trebuia comasat cu spitalul din Sovata şi cel din Miercurea Nirajului a scăpat de presiunea guvernanţilor”, a declarat dr. Florin Buicu, şeful Departamentului de Sănătate al PSD Mureş.
Acesta a susţinut că deciziile luate de guvernanţi sunt decizii politice proaste, luate în urma presiunilor celor de la FMI.
“Legat de desfiinşarea Institutului Inimii din Mureş, am susţinut şi susţinem că este o decizie politică proastă, care nu determină efectele preconizate de nota de fundamentare. România este bolnavă. B(ăsescu)U(drea)B(oc)A(nastase) României se tratează acum la Viena sau oriunde în străinătate. Populaţia României trebuie să se trateze acasă”, a mai spus dr. Buicu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE