Sat de vacanţă de 2,5 milioane de euro la Tăureni Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Sat de vacanţă de 2,5 milioane de euro la Tăureni

3-1_33.jpg
Foto:
Ovidiu Oltean, primarul comunei Tăureni

Începute încă din anii trecuţi lucrările de investiţii la nivelul comunei Tăureni, au în vedere reabilitarea reţelei publice de apă uzată, a reţelei publice de apă potabilă, modernizarea străzilor secundare, înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit precum şi modernizarea Căminului Cultural din Tăureni, valoarea estimată a acestor lucrări ridicându-se la suma de peste opt milioane lei. Cum planurile de achiziţie publică au picat, toată procedura urmând a fi luată de la capăt în acest an. „Am avut prima procedură de achiziţie publică pe proiectare şi care a stat şapte luni în contestaţie şi ulterior s-a anulat, şi am fost nevoiţi să o luăm de la capăt. Sperăm ca într-o lună de zile să ajungem la final să putem da drumul la lucrările ce constau în alimentarea cu apă potabilă, canalizare, modernizare străzi, construcţii de grădiniţe. Este un proiect integrat pe Măsura 322. Proiectul este aprobat, finanţarea este aprobată, acum suntem în faza îndeplinirii procedurilor de achiziţie publică”, a declarat Ovidiu Oltean, primarul comunei Tăureni.

Investiţii vitale pentru Tăureni

Canalizarea, alimentarea cu apă potabilă, reabilitarea drumurilor, a căminului cultural, reprezintă investiţii vitale ce vor fi începute în primăvara acestui an, care va ridica nivelul de trai al zonei. „Sunt foarte importante aceste investiţii chiar vitale aş spune pentru dezvoltarea comunei Tăureni. Rezolvăm în proporţiede 92% canalizarea, aproximativ 96% problema alimentării cu apă potabilă. De asemenea, vom avea străzile principale asfaltate, prin implementarea acestui proiect. La Căminul Cultural vom avea o instalaţie de prevenire a incendiilor, tot proierctul va avea efecte în planurile social economic şi cultural la nivelul comunei. Dacă depăşim cu bine faza de achiziţie publică, sperăm din luna aprilie să înceapă lucrările la aceste investiţii. Lucrările sunt prevăzute a se derula într-un timp foarte scurt, şi zic că nu putem depăşi zece luni. Sperăm ca în acest an, neapărat trebuie să finalizăm aceste lucrări, dar depinde şi de constructor. Având în vedere că sunt din domeniu, le va fi un pic greu să nu respecte acest termen. Aşteptăm în câteva zile avizul de la Alba Iulia, pe Regiunea 7 Centru”, a precizat Ovidiu Oltean.

Sat de vacanţă la Tăureni

Valoarea proiectului este de 2,5 milioane de euro, care va duce un plus de dezvoltare a zonei, care va fi completat de un alt proiect, menit a pune în valoare zona lacurilor din zonă, prin construcţia unui sat de vacanţă. „Dacă toate aceste utilităţi vor fi finalizate, Tăureniul va cunoaşte o dezvoltare considerabilă, mai ales având în vedere faptul că în acest an se va derula încă un proiect privat la nivelul comunei Tăureni, carte include punerea în relief a potenţialului zonei, lacuri, păduri, prin realizarea unui sat de vacanţă, proiect a cărui valoare se ridică la suma de 14 milioane de euro”, a declarat Ovidiu Oltean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE