Candidat comun PSD – PNL – PC la şefia CJ Mureş Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 43 Vizualizări

Candidat comun PSD – PNL – PC la şefia CJ Mureş

3_caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap.jpg
Uniunea Social Liberală, constituită oficial sâmbătă. Protocolul a fost semnat de liderii celor trei formaţiuni politice, Crin Antonescu (PNL), Victor Ponta (PSD) şi Daniel Constantin (PC), ca o alternativă la actuala coaliţie de guvernare alcătuită din PDL, UDMR şi UNPR. „Vor fi liste comune PSD – ACD sub sigla Uniunii Social Liberale la Consiliul Judeţean şi primăriile reşedinţă de judeţ”, a declarat Alexandru Petru Frătean, preşedintele PSD Mureş. „PNL şi PSD sunt două partide politice puternice şi în eventualitatea în care vor câştiga aleegrile se vor contrabalansa unul pe celălalt”, a afirmat Ciprian Dobre, liderul PNL Mureş. „Documentul prevede ca la alegerile locale să se meargă cu candidaţi separaţi, iar în anumite cazuri în care filialele locale ajung la o înţelegere, să se meargă cu un candidat comun, sub sigla Uniunii”, a precizat Marian Cornaciu, preşedintele PC Mureş.

PNL şi PSD, două partide puternice
„La nivelul judeţului Mureş nu s-a încheiat un protocol, urmează să se încheie şi la nivelul judeţului Mureş. Încă nu este stabilită o strategie comună pentru alegerile pentru CJ Mureş şi primăriile oraşelor. Sper de la acest protocol ca niciodată în România o putere sau un singur partid să nu deţină puterea absolută şi când spun asta mă refer la următorul lucru: un singur partid să nu controleze Guvernul, Camera Deputaţilor şi probabil de săptămâna viitoare şi Senatul, toate serviciile, Curtea Constituţională, Parchetul şi aşa mai departe. PNL şi PSD sunt două partide politice puternice şi în eventualitatea în care vor câştiga aleegrile se vor contrabalansa unul pe celălalt, ceea ce înseamnă distribuire cel puţin către două forţe a puterilor statului.”
Ciprian Dobre, preşedintele PNL Mureş

Avem multe speranţe
„Deocamdată ieri (sâmbătă – n.r.) s-a parafat protocolul. Documentul prevede ca la alegerile locale să se meargă cu candidaţi separaţi, iar în anumite cazuri în care filialele locale ajung la o înţelegere, să se meargă cu un candidat comun, sub sigla Uniunii. În rest, nu s-a hotărât pe judeţe. Urmează să ne întâlnim cu colegii de protocol, probabil în această săptămână, şi să începem să discutăm. De la această alianţă sperăm că va aduce românilor ceea ce nu a reuşit să aducă actuala guvernare. Avem multe speranţe şi cred că şi lumea ar trebui să aibă speranţă.”
Marian Cornaciu, preşedintele PC Mureş

Orice alianţă cu PDL este interzisă
„Vor fi liste comune de candidaţi ale Uniunii Social Liberale la Parlament, în protocol se defineşte şi modul în care se stabilesc aceşti candidaţi, în principal se pleacă de la capacitatea candidatului şi a partidului într-un anumit colegiu de a face un scor electoral bun. În acelaşi timp, se face referire şi la elementul local pentru că vor fi liste comune PSD – ACD sub sigla Uniunii Social Liberale la Consiliul Judeţean şi primăriile reşedinţă de judeţ. Există un element de paritate mult discutată în mediile conexe, care se regăseşte în protocol. Spre exemplu, în urma depunerii candidaturilor, PSD va avea 21 de candidaţi pentru preşedinţia Consiliilor Judeţene, iar ACD 20 de candidaţi. Nu există reglementări cu privire la candidaturile în alt localităţi, este foarte posibil să avem o competiţie între PSD şi PNL la primăria unei comune. Protocolul permite acest lucru. Vom vedea cum vom trata subiectul în judeţul Mureş pentru că acest protocol prevede şi faptul că pe perioada lui orice alianţă cu PDL e interzisă. Urmează să se constituie grupuri de lucru la nivelul judeţelor şi vom stabili strategiile noastre, având libertatea de a defini alte tipuri de formule locale dacă e în avantajul Uniunii Social Liberale.”
Alexandru Petru Frătean, preşedintele PSD Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE