Sebastian Pui: „E nevoie de încă 17 creşe în Târgu-Mureş!” Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 55 Vizualizări

Sebastian Pui: „E nevoie de încă 17 creşe în Târgu-Mureş!”

2_63.jpg
Consilierul local PNL Sebastian Pui a declarat vineri, 3 februarie, că va continua demersurile necesare pentru înfiinţarea unui număr de 17 creşe la nivelul municipiului Târgu-Mureş, în condiţiile în care Administraţia Creşelor din municipiul Târgu-Mureş a realizat un studiu potrivit căruia în 2011 numărul creşelor care vor fi realizate cu fonduri de la bugetul local va fi de „cel puţin trei” şi nu 17, atât cât s-a decis, în unanimitate de voturi, în cadrul şedinţei de Consiliu Local din 16 decembrie 2010. „Studiul lor spune că e nevoie urgentă de 540 de locuri. Eu, în proiectul aprobat în decembrie am cerut să se aibă în vedere ca cele 17 creşe să fie în cartiere şi cât mai aproape de locul de muncă al părinţilor. Noi (PNL – n.a.) am estimat costurile la 50 de miliarde de lei vechi pentru cele 17 creşe, dar ei spun că acestea sunt mult mai mari, se plâng că ar costa foarte mult avizele, studiile, proiectele şi dotările”, a afirmat Sebastian Pui.
Potrivit acestuia, la nivelul municipiului Târgu-Mureş există o criză acută de creşe, cele cinci care funcţionează în prezent neputând face faţă solicitărilor. „Am venit cu acest proiect având în vedere numărul mare de naşteri din muncipiu şi numărul destul de mare de copii cu vârste cuprinse între trei luni şi patru ani. Este nevoie urgentă de creşe în Târgu-Mureş, deoarece în prezent în municipiu sunt doar cinci creşte unde sunt înscrişi doar 270 de copiii”, a spus Sebastian Pui.
De asemenea, liberalul a mărturisit că are senzaţia că unii consilieri fac pasul înapoi, invocând lipsa banilor din buget pentru înfiinţarea creşelor. „Toţi consilierii mi-au spus în decembrie că e un proiect foarte bun, dar acum simt că bat în retragere. Din punctul meu de vedere nu e bine. Din moment ce este aprobat, există acord politic, toţi consilierii au fost de acord în decembrie să se facă 17 creşe, s-a spus că sumele vor fi prevăzute în buget. Am insistat în cadrul comisiei de buget, unde voi merge din nou luni (azi – n.r.)”, a explicat Sebastian Pui.

“Art.1. Se aprobă demararea investiţiilor privind înfiinţarea de creşe pentru crearea a minim 2.000 locuri, respectiv 17 creşe pentru creşterea, îngrijirea şi educarea timpurie a copiilor cu vârste cuprinse între trei luni şi patru ani cu respectarea legii de organizare şi funcţionare a Serviciului Public de Asistenţă Socială.”
Extras din HCL Târgu-Mureş din 16 decembrie 2010

“Art. 4. Se aprobă cuprinderea în bugetul pe anul 2011 a sumei de 5.000.000 lei la capitolul investiţii cu destinaţia “ Proiect construire şi/sau amenajare creşe.”
Extras din HCL Târgu-Mureş din 16 decembrie 2010

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE