Gavril Cadariu mulţumit de bugetul Teatrului „Ariel” Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 27 Vizualizări

Gavril Cadariu mulţumit de bugetul Teatrului „Ariel”

9_28.jpg
În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) Mureş din 10 februarie a fost aprobat bugetul pentru instituţiile de cultură subordonate CJ Mureş. Astfel, pentru finanţarea instituţiilor de cultură, artă, sport şi culte, pentru anul 2001 sunt alocate 20.893.000 lei, pentru secţiunea de funcţionare şi suma de 11.445.000 lei pentru secţiunea de dezvoltare. Dintre instituţiile de cultură subordonate CJ Mureş care au beneficiat de cele mai mari bugete se numără Muzeul Judeţean Mureş, cu un buget aprobat de 4.235.000 lei şi Filarmonica de Stat Târgu-Mureş, cu 4.051.000 lei. De asemenea, au fost aprobate bugetele pentru Teatrul pentru Copii şi Tineret „Ariel” (1.612.000 lei), Ansamblul Artistic Mureşul (2.040.000 lei) şi Centru Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş (797.000 lei).

Lucrări la noul sediu „Ariel”

Pentru Teatrul „Ariel” a fost aprobat un buget pentru acest an în valoare de 1.612.000 lei, considerat acceptabil de conducerea teatrului, care permite desfăşurarea activităţilor artistice precum şi continuarea lucrărilor la noul sediu al teatrului de pe strada Poligrafiei. „Din punctul nostru de vedere este un buget acceptabil având în vedere principala investiţie la clădirea nouă ceea ce este asigurată şi cuprinsă în noul buget. În rest, funcţionarea este la nivelul anului trecut aşa cum ne-am descurcat până la urmă cu bugetul tăiat cu 20 la sută, din luna august. Acest buget se situează în parametrii normali. În ce priveşte lucrările la noul sediu, în momentul de faţă se fac sub betonările pentru structura de rezistenţă, se sapă fundaţia construcţiei noi a clădirii şi la clădirea veche sunt încă susţineri de făcut astfel încât până la sfărşitul lunii februarie, începutul lunii martie se iese cu lucrările din pământ. Bugetul pe acest an este unul satisfăcător, necesarul fiind acoperit în cadrul acestuia”, a declarat Gavril Cadariu, directorul Teatrului Ariel din Târgu Mureş.

Buget acceptabil pentru Ansamblul Mureşul

După ce apele au fost tulburate la Ansamblul Artistic Mureşul, care a dus la demisia lui Titi Boantă, bugetul aprobat pentru acest an de 2 milioane lei se încadrează la capitolul “acceptabil” permiţând instituţiei să-şi deruleze programele propuse. Probleme apar la capitolul reparaţii, în ce priveşte spaţiul care găzduieşte secţia maghiară a ansamblului, bugetul aprobat fiind considerat insuficient de către conducerea interimară a ansamblului. “În principiu ce ne-am planificat pentru acest an, se poate realiza. Activităţile culturale nu sunt afectate deloc. Nu ne putem plânge de acest buget şi ne putem să ne desfăşurăm activitatea, precum şi în ce priveşte salariile, cheltuielile de transport, şi activităţile culturale planificate pentru ambele secţii se pot respecta. La secţia maghiară vor fi ceva probleme în ce priveşte reparaţiile la sala de repetiţii, dar bugetul este unul acceptabil. Programele pe care ni le-am propus la sfârşitul anului trecut, ştiam că vom avea un an dificil şi aşa le-am planificat ca să nu aibă de suferit.Dacă există un pic de managemet pus la punct la o instituţie atunci se poate face treabă. Trebuie să fim mult mai atenţi ca în anii trecuţi, în ce priveşte gestionarea fondurilor existente”, a precizat Barabas Attila Csaba, director interimar al Ansamblului Artistic “Mureşul” din Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE