Parchetele Reghin şi Târgu-Mureş nemiloase cu evaziunea fiscală Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 166 Vizualizări

Parchetele Reghin şi Târgu-Mureş nemiloase cu evaziunea fiscală

5-2cap.jpg
Procuror General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Laura Codruţa Kovesi a declarat, ieri, la Târgu-Mureş, că procurorii de pe lângă Tribunalul Mureş au instituit măsuri asigurătorii (sechestre) în cuantum de peste 110.000 de lei, ocupând astfel primele locuri în topul instituirii măsurilor asigurătorii de către procurori, performanţă notabilă, ţinând cont de încărcarea mare de dosare a acestora. „Astăzi a fost prezentarea raportului de activitate a unităţilor de parchet de pe raza Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş. Nu este pentru prima dată când particip la prezentarea unui raport de activitate în Târgu-Mureş, am fost prezentă şi în anii anteriori, însă în acest an am decis să particip la prezentarea acestui raport de activitate întrucât am apreciat că în acest an colegii au avut rezultate bune, dar şi pentru faptul că volumul de activitate mai mare se întâlneşte la Parchetele locale şi la Parchetul de pe lângă Tribunal. Ca şi concluzie generală, aş vrea să spun că volumul de activitate a crescut în acest an la toţi procurorii din judeţ. Este o tendinţă care se regăseşte şi la nivelul Ministerului Public. În anul 2010 Ministerul Public a înregistrat 1.500.00 de dosare penale la un număr aproximativ de 2.000 de procurori, dintre care doar 1.000 de procurori fac anchetă penală. Aceeaşi încărcătură mare de dosare se regăseşte şi la Parchetele din judeţul Mureş”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.
Fruntaşi şi la rechizitorii
De asemenea, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin, respectiv Târgu-Mureş se clasează pe primele locuri la nivel naţional în ceea ce priveşte întocmirea rechizitoriilor pe infracţiuni de evaziune fiscală. „Într-un clasament al Ministerului Public, cele două parchete sunt pe locul trei, respectiv locul patru ca număr de rechizitorii pe acest segment de activitate. Am apreciat activitatea colegilor din judeţ în ce priveşte combaterea evaziunii fiscale. Pot să vă spun că Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin a întocmit 45 de rechizitorii iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş a întocmit 31 de rechizitorii, având ca obiect infracţiunea de evaziune fiscală. Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş este printre primele locuri din ţară în ce priveşte instituirea măsurilor asigurătorii. Colegii de aici au instituit măsurile asigurătorii în cuantum de peste 110.000 de lei”, a declarat procurorul general Laura Codruţa Kovesi.
Procurorul general al României a apreciat şi calitatea activităţii procurorilor mureşeni, făcând referire la numărul redus de rechizitorii restituite şi achitări. „S-au înregistrat doar trei restituiri la Parchetul local Sighişoara, una la Parchetul de pe lângă judecătoria Târgu Mureş, însemnând un procent de 0,30% din numărul total al rechizitoriilor întocmite”, a arătat Kovesi. Aceasta a precizat că prima vulnerabilitate şi cea mai importantă care a afectat rezultatul datelor statistice este lipsa de personal, fiind foarte multe posturi vacante. „Spre exemplu la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş figurează în schema 16 procurori, însă 5 posturi nu sunt ocupate în prezent, iar celelalte parchete locale au câte două sau trei posturi vacante”, a menţionat procurorul general.
Potrivit raportului de activitate pe 2010 pentru unităţile de parchet din judeţul Mureş, prezentat luni, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a avut o încărcătură de 1.293 de dosare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin-1734 de dosare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighişoara-511 pe procuror, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târnăveni-638 dosare pe procuror şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Luduş 511 dosare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE