Grand Hotel revine în circuitul turistic Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 1151 Vizualizări

Grand Hotel revine în circuitul turistic

12_a36960.jpgHotelul Grand din Târgu-Mureş a fost redeschis circuitului turistic, cu ocazia zilei de 9 mai, Ziua Europei. La avenimentul organizat ieri au participat reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai administraţiei locale şi centrale, precum şi ai mediului diplomatic din România.
Proiect de 16,9 milioane de lei
Modernizarea şi extinderea hotelului a fost realizată în cadrul unui proiect în valoare totală de 16,9 milioane de lei, din care finanţare nerambursabilă de 9,4 milioane lei. „În anul 2007 am devenit proprietara acestui hotel şi de atunci m-a preocupat viitorul Grandului. La scurt timp după aceea, după aderarea ţării nostre la Uniunea Europeană, a apărut o oportunitate de accesare de fonduri europene nerambursabile. Înainte de a decide să accesez aceste fonduri, m-am gândit foarte serios la variantele pe care le am: să vând hotelul, să găsesc un partener cu foarte mulţi bani alături de care să renovez hotelul şi să solicit finanţare nerambursabilă, această variantă fiind cea mai grea”, a mărturisit Claudia Pescar, proprietara Hotelului Grand.
Cuvinte frumoase pentru echipă
Femeia de afaceri a mulţumit apoi echipei de implementare a proiectului, recunoscând că fără aceasta ar fi fost aproape imposibil să ducă la bun sfârşit lucrările. „Am fost înconjurată de o echipă extraordinară, căreia îi mulţumesc: Adriana Raus – arhitect, Ionică Moldovan – inginer, Ştefan Runcan – care s-a ocupat de partea de marketing şi Avram Tripon – care şi-a adus aportul pe partea de resurse umane. De asemenea, îi mulţumesc şi fiicei mele Adriana care a fost „orfană” multe zile din cauză că tot timpul eram prezentă pe şantier şi constructorului, Contrascom Benţa, care nu are întâmplător patru stele pe siglă”, a arătat Claudia Pescar.
Din echipa de management a Hotelului Grand fac parte Claudia Pescar – manager general, Anca Pescar – director executiv, Huba Siklodi – hotel manager, Ioan Fărcaş – F&B manager, Doru Costa – bucătar şef, Valeriu Chiluţi – sales manager, Liliana Rusu – marketing manager şi Tudor Buta – travel agency manager.
104 camere şi două săli de conferinţe
Hotelul Grand este clasificat la patru stele şi are un număr de 104 camere din care şase apartamente. În incinta hotelului se află două săli de conferinţe, una de o capacitate de 200 de locuri, respectiv de 60 de locuri, precum şi o sală în care se organizează nunţi, de o capacitate de 400 d elocuri, care a fost subînchiriată şi urmează să fie funcţională în viitorul apropiat. Totodată, în curând clienţii hotelului vor avea la dispoziţie un centru Spa cu sală de fitness, jacuzzi şi saună.
Remus Benţa senior, mulţumit de lucrare
Lucrările de reabilitare a Hotelului Grand au fost realizate de compania Contrascom Benţa, reprezentantul acesteia declarându-se mulţumit de rezultatul final. “Este un privilegiu să avem în portofoliul de obiective construite şi Hotelul Grand. Pot spune că a fost o construcţie destul de greoaie pentru că e mai greu să faci ceva pentru timpul prezent care a fost gândit în urmă cu câţiva ani şi mai mult de atât, eram limitaţi la o anumită structură. Trăgând însă linie, sunt mulţumit de ceea ce a ieşit”, a afirmat Remus Benţa senior, patronul Contrascom Benţa.
Hotel Grand, o emblemă a Târgu-Mureşului
„Este un moment de bucurie pentru cei care au realizat această investiţie, dar şi pentru administraţie. Este un motiv de bucurie pentru că vă amintiţi că în urmă cu mai bine de două decenii circulau cărţi poştale pe care era fotografia Hotelului Grand, considerat atunci o emblemă a Târgu-Mureşului. Doresc celor de la Grand Hotel mult succes în afaceri, clienţi cât mai mulţi şi felicitări echipei care a realizat proiectul.”
Marius Paşcan, prefectul judeţului Mureş
Hotelul merită să fie primit în familia Grand
„Pentru mine a fost o provocare să mă implic în acest proiect ambiţios şi de fiecare dată când întâmpinam greutăţi Claudia ne-a oferit din energia sa, astfel încât am finalizat proiectul cu bine. Rezultatul este ceea ce vedeţi şi ceea ce o se se mai întâmple în continuare. Am încercat să păstrăm din imaginea originală a hotelului din anii 60-70, motiv pentru care am folosit, mai ales la interioare, mai multe ateriale care amintesc de stilul Secession. Sper ca Hotelul Grand să devină o casă personalizată pentru turişti, astfel încât cine va trece pe aici să-şi dorească să revină. De asemenea, îmi doresc ca Hotelul Grand să fie primit în familia hotelurilor Grand din Europa.”
Adriana Raus, arhitectul proiectului
Visul Claudiei Pescar a devenit realitate
„Sunt bucuros pentru că văd oameni bucuroşi şi valoroşi din toate punctele de vedere. Unii spun că avem criză din toate punctele de vedere, unii spun că avem oportunităţi formidabile. Unii spun că avem visuri care devin realitate. Cu mai mulţi ani în urmă am cunoscut-o pe doamna Claudia Pescar. Visul ei a devenit realitate, alături de echipa ei formidabilă.”
Conf. univ. dr. ing. Avram Tripon, Universitatea „Petru Maior” Târgu-Mureş
Opere de artă în camerele hotelului
„Îi mulţumesc Claudiei Pescar că a renovat acest hotel, unde în anii tinereţii aici ne-am „mâncat veacul” alături de colegii mei de la revista „Vatra”, aici ne-am scris cărţile şi am pus la cale multe proiecte literare. Îi mulţumesc pentru că ne-a restituit tinereţea, pentru că ne-a restituit trecutul şi ne restituieşte viitorul prin artă pentru că aici în hotel va funcţiona un ansamblu expoziţional cu vânzare, iar clientul care se va îndrăgosti de operele de artă expuse în camere vor avea posibilitatea să le achiziţioneze.”
Nicolae Băciuţ, directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Naţional Mureş
Prima noapte petrecută la Târgu-Mureş, la Grand Hotel
„Când am fost invitat să iau cuvântul azi m-am întrebat ce legătură am eu cu acest hotel şi atunci mi-am amintit că în 1983, în iunie, prima noapte pe care am petrecut-o în Târgu-Mureş a fost la Hotel Grand. Fiind orădean am venit să dau examen la Institutul de Teatru din Târgu-Mureş şi primul hotel pe care l-am găsit venind pe jos de la gară a fost Hotelul Grand, unde mi-am petrecut primele două nopţi la Târgu-Mureş, unde m-am simţit foarte bine şi am avut un peisaj de neuitat. Mulţumesc acestui hotel şi de acum încolo, când vor fi admiteri la facultăţile din Târgu-Mureş cred că foarte mulţi îşi vor permite să vină la Hotel Grand.”
Gasparik Attila, rectorul Universităţii de Arte Târgu-Mureş

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE