13 milioane de euro pentru DJ Măgherani-Sărăţeni Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 144 Vizualizări

13 milioane de euro pentru DJ Măgherani-Sărăţeni

3-1_4106f0.jpgDepus în 2009, trecut apoi pe lista de rezervă, proiectul „Modernizare şi reabilitarea Drumului Judeţean DJ 135  Măgherani -Sărăţeni” a primit la finalul anului trecut undă verde pentru finanţare, proiectul având o durată de execuţie de 40 de luni, termenul pentru finalizare fiind luna mai, 2015. Valoarea totală a proiectului este de 56. 455. 216 lei, finanţarea din POR fiind de 43. 919.981 lei, iar cofinanţarea din partea CJ Mureş fiind de 1.709.180 lei, la care se adaugă contribuţia la cheltuierli eligibile ( 896. 326 lei) şi cheltuieli neeligibile de 812. 853 lei.
Peste 13 kilometri de drum
În cadrul acestui proiect va fi reabilitată o porţiune de drum  de 13,5 kilometri şi va  include reabilitarea a două poduri şi 90 de podeţe, inclusiv 56 de intrări în drumuri laterale. De asemenea proiectul va asigura  şi consolidări ale structurii drumului , cu ziduri de sprijin şi drenuri sub şanţuri, în lungime cumulată de circa 6 kilometri. „Acest proiect era unul mult aşteptat de toată lumea din judeţ. În primul rând că scurtează drumul dintre Sovata şi Târgu-Mureş cu peste 22 de kilometri. Proiectul vine să acopere acea gaură neagră din punct de vedere al studiilor de transport, care erau făcute cu ani în urmă, şi care arătau cât de periculos este circulaţia pe acest drum. Tot transportul greu se face pe porţiunea Acăţari-Sighişoara, şi este foarte anevoios pentru turişti să vină pe un drum atât de aglomerat. Turiştii, atât din Târgu-Mureş cât şi din alte părţi pot să ajungă foarte rapid pe acest drum primitor să viziteze Sovata. În concluzie, acest proiect vizează dezvoltarea economică şi a turismului din judeţ, şi avem ca termen luna mai, 2015, pentru finalizarea proiectului. Anul acesta urmează să  începem licitaţia pentru executarea lucrării”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Emoke Edita.
Beneficiu pentru legumicultorii din zonă
Potrivit preşedintelui CJ Mureş, reabilitarea drumului vine în sprijinul producătorilor agricoli, de legume în special, care vor avea stfel ocazia să poată aproviziona în bune condiţii piaţa, în special cea din zona turistica Sovata. „Acest drum este important pentru populaţia din zonă, începând de la Miercurea Nirajului, unde producţia legumelor în sere se dezvoltă puternic şi prin reabilitarea acestui drum producătorii pot ajunge mai repede la Sovata pentru aprovizionarea pieţei, mai ales în timpul verii, cu produse proaspete, aşa cum se întâmpla cu ani în urmă”, a explicat Lokodi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE