Ioan Cîrcu: „Avem cel mai modern bazin olimpic din ţară” Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Ioan Cîrcu: „Avem cel mai modern bazin olimpic din ţară”

11-1_47.jpgO realizare de marcă a Primăriei Târgu-Mureş este acoperirea bazinului olimpic din cadrul Complexului de Agrement şi Sport Mureşul (Weekend). Balonul construit deasupra bazinului construit în urmă cu trei ani este considerat o mare realizare. Balonul cu dimensiuni de 60×37,5 m, cu un bazin olimpic de 50×25 m şi o adâncime a apei de 1,85, are toate dotările necesare, cu şezlonguri, vestiare şi duşuri. Aceasta readuce Târgu-Mureşul după trei decenii în circuitul nataţiei româneşti. Pe lângă închirierea de către cluburi, care este asigurată din bugetele acestora, intrarea publicului este eşalonată, pentru două ore tariful este de 6 lei pentru copii şi 9 lei pentru adulţi. Inaugurarea a fost una pe măsură. Am aflat mai multe amănunte de la Ioan Cîrcu, directorul complexului Mureşul.
Reporter: Ce ne puteţi spune despre această realizare?
Ioan Cîrcu:
Este o lucrare care era pe lista de priorităţi ale primarului, o alternativă pentru a putea desfăşura activităţile sportive în apă şi în perioada anotimpului rece. În ceea ce privesc datele tehnice, se poate spune că lucrarea se ridică la cele mai înalte standarde. Temperatura apei este de 28 grade, iar ambientul, sub balonul presostatic, la aceiaşi parametri, pentru a preîntâmpina condensul. Aceasta este realizată cu ajutorul a două turbosuflante, care face aportul aerului proaspăt cu cel cald, care funcţionează cu gaz şi patru centrale care asigură temperatura şi calitatea apei, din punct de vedere bacteriologic şi a normelor igienico sanitare. Cred că nu greşesc dacă spun că este cel mai modern bazin olimpic din ţară. Aici mă refer la bazinele acoperite, exceptându-l pe cel de la Oradea, care este de fapt o sală.
Rep.: Cum consideraţi impactul la deschidere?
I.C.:
A fost o adevărată explozie de bucurie, atât din partea sportivilor, cât şi al publicului. Adevărat, şi deschiderea a fost una pe măsură, cu participarea a două echipe de divizia A de polo, o premieră după 30 de ani pentru Târgu-Mureş, aşa cum afirma şi primarul, Dorin Florea. După meciul dintre divizionarele A au susţinut meciuri şi echipele de copii din oraş, cu echipe invitate din Ungaria. Din partea publicului, se poate spune de asemenea că impactul a fost unul pozitiv. Publicul, împreună cu sportivii au făcut ca de la început să avem programări şi acoperire de la deschidere până la închidere.
Rep.: Ce influenţă credeţi că va avea asupra acestor ramuri sportive de la noi?
I.C.:
Tocmai acest subiect a făcut ca lucrarea să aibă prioritate. Sunt ramuri care aşteptau demult această explozie. Nataţia şi poloul au fost sporturi foarte populare cândva la noi şi sunt convins că în câţiva ani vor apărea şi rezultatele. Şi nu mă refer doar la nivel naţional. Cred că nu greşesc dacă spun că este cel mai modern bazin olimpic din ţară. Aici mă refer la bazinele acoperite, exceptându-l pe cel de la Oradea, care este de fapt o sală.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE