Personalităţi marcante vor inaugura sediul “Ariel” Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 45 Vizualizări

Personalităţi marcante vor inaugura sediul “Ariel”

9-1_50.jpgTeatrul “Ariel” deschide noul an cu un frumos cadou adus celor mici, prin  spectacolul secţiei române, “Prinţul Garoafă”, în regia lui Gabi Cadariu, duminică, 15 ianuarie, ora 11.00. Surprizele nu se opresc aici, în lucru mai sunt şi alte spectacole, printre care  “Tom degeţel”, la secţia maghiară, premiera fiind programată la începutul lunii februarie. Gândurile zboară şi spre viitoarea stagiune, spectacolele “Jack şi vrejul de fasole”, şi “Jungla X” , fiind cadoul pentru cei mici la debutul stagiunii viitoare.
“Ariel” în casă nouă
Marea provocare a “Arielului” pentru acest an rămâne inaugurarea noului sediu din strada Poligrafiei, programată în primăvara acestui an. “O nouă viaţă ne aşteaptă acolo, şi tot ce am construit până acum, cu ambele trupe se va continua într-o altă dimensiune conform noii strategii de dezvoltare a Teatrului “Ariel.” Acesta va avea potenţial,  de spaţiu, de echipamente şi logistică, va oferi confortul necesar pentru a ne desfăşura proiectele la o altă dimensiune. Predarea lucrărilor noului sediu este prevăzută pentru luna , când sperăm că va fi şi inaugurarea oficială”, a declarat Gabi Cadariu, directorul Teatrului “Ariel”.
Oaspeţi de seamă la inaugurare
Pe lângă oficialităţile judeţului, momentul festiv al inaugurării noului sediu va fi onorat de  prezenţa unor personalităţi de prim rang din domeniul teatrului de animaţie, printre care Secretarul General al Uniunii Internaţionale a Marionetiştilor (UNIMA), canadianul Jacques Trudeau, şi Secretarul General al Asociaţiei Internaţionale a Teatrelor pentru Copii şi Tineret (ASITEJ), croatul Ivica Simic, la care se vor adăuga partenerii Arielului din ţară şi străinătate, reprezentanţii UNITER, critici de teatru şi toţi cei care au trecut frumos pragul teatrului de copii şi tineret situat pe strada Poşţei. “Nu în ultimul rând vor fi invitaţi toţi cei care au lucrat în acest teatru de când el există . Este un transfer de energie în noul sediu, ştiind faptul că în actualul sediu în care ne desfăşurăm activitatea , suntem chiriaşi, unde practic s-a născut acest teatru în 1948. Inaugurarea noului sediu este un eveniment care se leagă de o istorie nu doar a Arielului ci a întregii comunităţi teatrale româneşti, şi a comunităţii târgumureşene”, a precizat Cadariu.
Festival internaţional de teatru la “Ariel”
Vizita înalţilor oaspeţi cu ocazia inaugurării noului sediu nu va rămâne fără urmări, în luna mai vor fi puse bazele viitorului festival internaţional de teatru care va avea în prim plan teatrul de animaţie pentru adulţi. “Vom elabora parteneriatul pe care să punem bazele unui festival internaţional de animaţie. Această  platforma Internaţională de Animaţie  va reintroduce în peisajul teatral românesc acele sporadice spectacole de animaţie pentru adulţi, care au fost frecvente într-o anumită perioadă a teatrului românesc din anii 50-60. Aş dori ca în stagiunea următoare a Arielului, să putem să realizăm  prima ediţie a acestui festival de animaţie”, a menţionat Cadariu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE