„SMURD pentru noi, noi pentru SMURD!” Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

„SMURD pentru noi, noi pentru SMURD!”

2caaaaaaaap.jpgMii de târgumureşeni au ieşit aseară în stradă pentru a-şi arăta solidaritatea faţă de dr. Raed Arafat şi serviciul de urgenţă SMURD.
Lozinci de susţinere
Totul a început la ceasul cu flori, unde s-au aprins candele şi s-au împărţit fluturaşi pe care scria „Sunt solidar cu SMURD”. Lumea a început să se adune cu mic cu mare la ceasul floral şi din lozinci precum „Arafat nu uita, Mureşul e casa ta!”, „Nu omorâţi SMURD-ul!”, „SMURD pentru noi, noi pentru SMURD!” au început lozincile şi injuriile la adresa guvernanţilor, în special al preşedintelui Traian Băsescu şi al premierului Emil Boc, precum „Jos Băsescu!”, sau „Ăla micu, ăla chior şi-a bătut joc de popor!”. „Îl susţin pe Arafat pentru că este un om demn. Am beneficiat de serviciile SMURD şi vrem să beneficiem în continuare”, a declarat Teodor Maier. „Îl susţinem pe domnul Arafat pentru că el ne ajută foarte mult şi aşa cum este acum SMURD-ul, nu este particular, este foarte bine aşa pentru oameni simpli. Eu încă nu am beneficiat de servicii acolo, dar soţul şi părinţii mei da”, a precizat şi Bartha Julia.
Vizită la SMURD
După mai bine de 40 de minute de scandat lozinci în mijlocul oraşului, tineri şi bătrâni au păşit pe stradă blocând una dintre arterele din centru în pofida intervenţiei Poliţiei Locale şi a jandarmilor. Pe drum au scandat lozinci precum „Jos Băsescu!”, „Revoluţie, revoluţie!”, „Vrem să trăim , nu să murim!” sau „Azi în Târgu-Mureş, mâine în toată ţara!”.
Protestatarii au înconjurat Piaţa Trandafirilor şi au pornit spre strada Revoluţiei înspre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş la SMURD unde au blocat accesul autoturismelor şi al ambulanţelor, fiind necesară intervenţia jandarmilor. Protestatarii au fost opriţi la intrarea în incinta curţii unităţii medicale, unde au continuat cu scandarea lozincilor.
Mitingul de protest, neautorizat
Mitingul de protest a fost unul spontan, fără acord din partea autorităţilor locale, însă într-un final autorităţile de ordine publică au mers alături de protestatari pentru a asigura circulaţia autoturismelor pe un sens de mers. „Toţi jandarmii au încadrat persoanele care manifestă pentru menţinerea ordinii publice. Desfăşurăm acestea şi în funcţie de ceea ce va fi vom localiza liderii noştri şi vom purta discuţii serioase pe această linie. Nu putem să ne pronunţăm (n.r. – legat de faptul dacă este sau nu un protest autorizat), întrucât este ceva spontan de la ceasul floral, pornit din zona centrală”, a declarat Ioan Damaschin, şeful Poliţiei Târgu-Mureş.
Vezi şi galeria foto: https://www.zi-de-zi.ro/galerie-foto/smurd-pentru-noi-noi-pentru-smurd-foto-cristina-ganj.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE