Şefe noi la patru clinici universitare din Târgu-Mureş Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 658 Vizualizări

Şefe noi la patru clinici universitare din Târgu-Mureş

6_b4acf3.jpgConsilierii judeţeni au aprobat ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, numirea în funcţia de şef clinică universitară la Spitalul Clinic Judeţean Mureş a patru cadre didactice din cadrul Universităţii de medicină şi farmacie Târgu-Mureş. Astfel, şef lucrări dr. Cornelia Togănel coordonează Secţia Clinică Universitară Oncologie, conf. dr. Martha Orsolya conduce Secţia Clinică Universitară Urologie, conf. dr. Horvath Adrienn este şefa Secţiei Clinice Universitară Pediatrie, iar conf. dr. Ionela Paşcanu este şefa Compartimentului de Endocrinologie.
Numirea celor patru doamne a fost salutată de Lokodi Edita Emoke, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, care le-a urat succes şi le-a recomandat să îşi desfăşoare activitatea în noile funcţii cu multă înţelepciune şi fermitate. “Vă doresc să conduceţi cu fermitate, cu multă înţelepciune şi să încercaţi să găsiţi echilibru cu colegii dumenavoastră”, a afirmat Lokodi Edita Emoke.
Experienţă de 22 de ani
“Am avut această funcţia şi în urmă cu trei luni prin contract de administraţie dar dat fiind faptul că am intrat pe universitatea Târgu-Mureş, deci cu activitate didactică, acest contract de administraţie care a fost de 14 ani încoace s-a sistat şi acum am o altă încadrare, fiind încadrată pe UMF şi integrare clinică pe Spitalul Clinic Judeţean Mureş. Lucrez în acest spital de 22 de ani, sunt medic primar pe două specialităţi, radioterapie oncologică şi oncologie medicală, sunt doctor în medicină şi ca şi funcţie de debut în universitate în care am intrat de trei luni sunt şef de lucrări.”
Dr. Cornelia Togănel
Expertă în urologie
“Lucrez de 25 de ani la Clinica de Urologie din Târgu-Mureş, am absolvit cu “Magna Cum Laudae” Universitatea din Târgu-Mureş în anul 1985, peste doi ani am dat examenul de rezidenţiat, am devenit rezidentă în urologie. Paralel am intrat în “ale învăţături” ca să zic aşa, la UMF Târgu-Mureş, prima data ca asistent, după aceea şef de lucrări şi de şase ani conferenţiar. Predau cursurile de limba maghiară de endorologie pentru anul patru, cursurile de urologie la Facultatea de Moaşe, anul trei. În paralel sunt medic primar urolog la singura clinică de urologie din Târgu-Mureş. Sunt expert în comisia de experţi a ministerului de sănătate pe compartimentul de urologie, sunt membră a Asociaţiei Europene de Urologie de 15 ani, am şase cărţi publicate şi două cursuri publicate, precum şi mai mult de o sută de lucrări publicate.”
Dr. Martha Orsolya
Interes pentru activitatea ştiinţifică
“Am terminat facultatea de medicină la Târgu-Mureş în 1983, am intrat în UMF din 1991, iniţial ca asistent universitar, după aceea, după aceea ca şef de lucrări, iar momentan sunt conferenţiar universitar. Sunt medic primar pediatru, între timp desigur am efectuat două supra-specializări, una în hemato-oncologie pediatrică şi una în tratamentul paleativ. Am lucrat la cele două clinici de pediatrie până acum, din octombrie 2011 lucrez la Clinica de Pediatrie II. Tot din octombrie sunt şefa disciplinei de pediatrie II, pe linie UMF. Desigur, noi “UMF-iştii” ar trebui să depunem o activitate ştiinţifică, de cercetare, am scris o carte de puericultură în limba engleză pentru studenţii de linia engleză şi mulţumesc pentru încrederea acordată.”
Dr. Horvath Adrienn

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE