Proiectul de ecologizare a iazului Azomureş, în evaluare Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 39 Vizualizări

Proiectul de ecologizare a iazului Azomureş, în evaluare

3-3_94.jpgProiectul pentru finanţarea nerambursabilă a investiţiei destinată ecologizării batalului cu reziduuri chimice de la Combinatul Azomureş a fost depus la Ministerul Mediului şi acum se află în curs de evaluare.
Proiectul „Reabilitare sit poluat istoric IAZ Batal de deşeuri 30 ha- Târgu Mureş” prevede eliminarea sursei de suprafaţă şi reducerea mobilităţii contaminanţilor existenţi pe sit în apa subterană, aducerea terenului la un standard corespunzător în vederea utilizării ca spaţiu public, care să includă zone verzi şi acces recreaţional pentru public, precum şi eliminarea oricărui impact asupra mediului local datorat activităţilor din trecut.
„Avem pe Programul Operaţional de Mediu în curs de evaluare proiectul pentru amenajarea batalului de la Combinat. Este vorba despre ecologizarea acestuia după ce ani de zile s-au vărsat o serie de substanţe. Acolo va fi un teren de aproximativ 30 ha pe care se vor cultiva plante cu rădăcină mică. În prezent proiectul este în evaluare la nivelul ministerului Mediului”, a declarat Dana Ijac, şef Serviciu strategii şi programe economice din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureş. Aceasta a precizat că perioada de execuţie a lucrărilor este de 36 de luni, iar semnarea contractului de finanţare ar putea avea loc la începutul lunii martie.
Valoarea proiectului este de circa 23 milioane euro, din care 80% sunt cheltuielile eligibile ale investiţiei din Fondul European de Dezvoltare Regională, 18% sunt cheltuieli eligibile ale investiţiei din bugetul de stat şi 2% sunt cheltuieli din fonduri furnizate de Consiliul Local Târgu Mureş.
Primăria municipiului Târgu Mureş a preluat iazul batal oferit cu titlu de donaţie de către Combinatul Azomureş, urmând să fie ecologizat din fonduri nerambursabile.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE