Şapte străzi din Târgu Mureş reabilitate din fonduri europene Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 41 Vizualizări

Şapte străzi din Târgu Mureş reabilitate din fonduri europene

3-1_7419da.jpgPrimăria Municipiului Târgu Mureş a finalizat primul proiect cu finanţare europeană nerambursabilă prin POR pentru modernizarea a şapte străzi din municipiul Târgu Mureş. Potrivit proiectului garanţia lucrării realizate este de cinci ani de zile.
În perioada 2009-2012 au fost reabilitate str. Băneasa, Budiului, Livezeni, Mureşeni, Voinicenilor, Podeni şi Libertăţii prin proiectul „Modernizare străzi în municipiul Târgu Mureş”, în valoare totală de 62.349.889,54 lei, din care 49.041.773,53 lei este finanţare nerambursabilă. „Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătăţirea infrastructurii de transport la nivelul municipiului Târgu Mureş pentru a facilita mobilitatea populaţiei, creşterea eficienţei activităţilor economice în vederea stimulării dezvoltării economiei durabile”, a precizat Dana Ijac, şef Serviciu strategii şi programe economice din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureş.
În total au fost reabilitaţi aproape 13 km de drum prin lucrări de modernizare a îmbrăcăminţii asfaltice, a trotuarelor, rigole carosabile, ridicarea la cotă a căminelor de vizitare la utilităţi, montare de table indicatoare, realizarea marcajelor şi piste pentru biciclişti doar pe câteva străzi.  
„În prezent toate lucrările sunt finalizate. Mai avem pe planul de dezvoltare urbană 53 de străzi care fac parte dintr-un program complet de reabilitare a întregii reţele de străzi din Târgu Mureş. Contractul este semnat şi licitaţia este în curs cel puţin pentru tranşa a doua”, a mai spus Ijac.
Primăria Târgu Mureş continuă proiectele
În prezent Primăria derulează proiecte în valoare de 80 milioane euro. Prin Programul Operaţional Regional sunt semnate deja cinci contracte: cel pentru modernizarea străzilor, a cetăţii medievale, planul integrat de dezvoltare urbană, modernizarea căminului de bătrâni care este deja în lucru şi un proiect care deja se afla în etapa de semnare a contractului de finanţare pentru extinderea Platoului Corneşti. „Se vor realiza câteva obiective, un amfiteatru mic chiar pe locul unde există, se va extinde şi moderniza trenuleţul, se va realiza o pista de skate, una de alergare, o pista de mountainbike şi bineînţeles ceea ce înseamnă căile de acces către aceste obiective, cu parcări moderne şi se va amenaja toată zona verde din acest spaţiu”, a conchis Ijac.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE