Diana Veliche, “tigroaica” ce vrea la Europene Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 247 Vizualizări

Diana Veliche, “tigroaica” ce vrea la Europene

12_1_29.jpgDe două ori vicecampioană naţională în anul 2011 la kumite, la Cluj Napoca (individual) şi la Oradea (pe echipe), Diana Veliche este, la cei aproape 22 de ani pe care îi are, una din cele mai promiţătoare sportive ale CS Tiger Budo Târgu-Mureş. Studentă în anul doi la Universitatea „Petru Maior”, profilul Management, sportiva se ghidează în viaţă după motto-ul „Prefer să mor în picioare decât să trăiesc în genunchi.”
Reporter: Când ai început să practici karate kyokushin?
Diana Veliche:
M-am înscris la karate kyokushin acum cinci ani, sunt antrenată de Traian Dumbrăvean şi am început să practic acest sport din dorinţa de a avea o bună condiţie fizică. Cu timpul, după doi ani de antrenament, mi-am dat seama că mă identific cu acest sport, mi-a intrat cum se zice în sânge.
Rep.: Practici un sport unde puţine femei fac faţă…
D.V.:
Aşa e, acest sport e mai mult pentru bărbaţi dar îmi place pentru că simt că mă caracterizează foarte tare deoarece sunt o persoană cu un caracter puternic. De asemenea, îmi place acest sport deoarece pe lângă faptul că mă stimulează mental, mă face să mă simt în siguranţă pentru că stăpânesc câteva tehnici de autoapărare.
Rep.: Cum sunt antrenamentele?
D.V.:
Antrenamentele constă în kata, care e tehnica, şi kumite, unde te lupţi. La început pregătirea mi s-a părut foarte dură, ea constând în multă pregătire fizică, dar rezist pentru că sunt foarte ambiţioasă şi îmi doresc să ajung campioană. Visul meu ca sportivă e să concurez la Europene, dar sunt conştientă că am nevoie de mai mult antrenament pentru a ajunge acolo.
Rep.: Ai vreun motto preferat?
D.V.:
Motto-ul după care mă ghidez în viaţă, pe care l-am învăţat de când practic acest sport este „Prefer să mor în picioare decât să trăiesc în genunchi.” Atâta timp cât lupţi cu demnitate eşti un câştigător, indiferent dacă eşti sau nu mai bun decât adversarul tău. Trebuie să crezi mereu în tine şi vei fi un învingător.
Rep.: Ce spune familia despre faptul că practici un sport de full contact?
D.V.:
Familia mea este mândră că practic acest sport deoarece la kyokushin am învăţat să fiu o luptătoare atât la propriu cât şi la figurat. Familia mă susţine deoarece ambiţia pe care o am, de a ajunge campioană, întrece aproape orice limite.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE