Vot de încredere totală pentru Cornel Sigmirean Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 49 Vizualizări

Vot de încredere totală pentru Cornel Sigmirean

3-caaaaaap_01.jpgDupă ce joi,  2 februarie, electorii Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş şi-au desemnat reprezentanţii în Senatul Universităţii, marţi, 7 februarie a venit rândul alegerilor pentru preşedinţia  Senatului UPM. În urma exprimării votului de către reprezentanţii Senatului, în funcţia de preşedinte a fos ales prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, cancelarul general al Universităţii „Petru Maior”  din Târgu  Mureş, profesorul Sigmirean fiind votat aproape în unanimitate, cu un singur vot împotrivă şi o abţinere, aceasta venind chiar din partea celui ales să prezideze Senatul UPM.
„Au fost prezenţi toţi membrii Senatului, din totalul voturilor unul a fost împotrivă, şi o abţinere, probabil cea a subsemnatului. În rest s-a votat favorabil persoanei mele să fiu numit în funcţia de preşedinte al Senatului UPM. Mi se pare acest vot un credit acordat persoanei mele, eu nu estimam că pot să primesc asemenea încredere din partea colegilor, să întrunesc aproape în unanimitate votul Senatului, fapt ce mă bucură şi mă onorează,” ne-a declarat prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, după aflarea rezultatului.
Respect reciproc:  Rector – Senat
După alegerile pentru preşedinţia Senatului UPM urmează noi alegeri în cadrul UPM, joi, 9 februarie, pentru funcţia de rector. Cornel Sigmirean şi-a exprimat dorinţa ca viitorul rector, pentru care candidează Călin Enăchescu şi Ramona Neag să întrunească calităţile necesare unei asemenea funcţii, atât în ce priveşte calitatea cât şi profesionalismul didactic şi ştiinţific şi nu în ultimul rând să fie un bun manager pentru a conduce destinele Universităţii “Petru Maior” din Târgu Mureş. „De la viitorul rector, care va fi decis joi,  aştept să reprezinte o persoană de calitate pe care o aşteaptă comunitatea academică, atât la nivel profesional, în plan didactic, cât şi ştiinţific. Trebuie să fie un foarte bun manager, capabil să mobilizeze resursele umane în beneficiul întregii activităţi universitare din cadrul universităţii noastre. În noul context promovat de Legea Învăţământului şi de Carta Universităţii, practic Senatul devine aproape o instituţie independentă de rector. El nu poate participa decât ca invitat la sesiunile Senatului. Prin urmare sunt invitate cele două instituţii să se respecte reciproc, şi cred că prin consolidarea atribuţiilor Senatului, hotărârile colective capătă o mai mare importanţă în ceea ce înseamnă managementul universitar,” a precizat Sigmirean.
UMF, sub influenţa sferei politicului
Dacă la Universitatea “Petru Maior”  climatul alegerilor pentru funcţiile de conducere  e unul liniştit, în alte părţi, apele au devenit tot mai tulburi, Este şi cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF), unde problema universităţii a ajuns să fie atinsă şi de aspectul politic. „Observ  la unele  universităţi că partidele politice au încercat să se implice. Dacă au reuşit acest lucru vine în defavoarea universităţilor, care nu şi-au ştiut păstra demnitatea. Acum fiecare instituţie de învăţământ este invitată mai mult ca niciodată la un examen profund de conştiinţă profesională, pentru că noile standarde, care se pare sunt inspirate de proiectele mari de cercetare la nivelul Uniunii Europene, care ne obligă la o muncă teribilă. Ori toate aceste evenimente, cum e cazul şi la UMF, nu fac decât să confişte timpul şi energiile pentru altceva care nu ne ajută.
Acum trebuie să creăm proiecte, suntem universităţi, oferim servicii de educaţie, şi iată că noile standarde cer universităţilor să fie în primul rând instituţii de cercetare, pentru că toată evaluarea merge în proporţie de 80 la sută pe cercetare. Ori acum, în loc să stai să cercetezi, să scrii, să te duci la arhive, te risipeşti în tot felul de lucruri, în tot felul de răspunsuri. Ce să mai spun de relaţiile dintre oameni care se deteroriază de cele mai multe ori, ceea ce este foarte grav, pentru că fiecare se regăseşte într-o anumită grupare, şi mi se pare grav. La UMF, aveam sentimentul că e armonie , dar e păcat pentru că această universitate a ajuns să devină o autostradă în ce priveşte miza unei coaliţii aflată la putere,” a menţionat Sigmirean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE