Pachetul de servicii medicale de bază, gata până în vară Sanatate
  • Arina Moldovan
  • 0 comentarii
  • 32 Vizualizări

Pachetul de servicii medicale de bază, gata până în vară

Ce servicii medicale de sănătate vor fi decontate din asigurări private se va stabili numai după ce pachetul de servicii de bază va fi definitivat, până la jumătatea acestui an, a anunțat ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu, prezent sâmbătă, 12 ianuarie, la Târgu-Mureș. Serviciile medicale incluse în acest pachet vor trebui să se încadreze în bugetul alocat pentru acesta.

Demnitarul a precizat că în acest an Ministerul Sănătății și-a propus implementarea a două măsuri mari, fundamentale, de strategie și acțiune, respectiv introducerea pachetului de bază de servicii medicale ”care are nevoie de susținere politică masivă pentru că va schimba fundamental relația între sistemul sanitar și pacient” și schimbarea modalității de finanțare a sistemului sanitar. ”Aceste două lucruri sunt fundamentale pentru aducerea sistemului sanitar românesc la adevăr. Noi nu știm care este adevărul. Dumneavoastră știți la câte servicii medicale aveți dreptul din pachetul finanțat de Casă (n.r. – Casa Națională de Asigurări de Sănătate)? Nu, nimeni nu știe. În consecință acesta este primul pas. Când am făcut pachetul de bază atunci pot să discut despre asigurările private  complementare și suplimentare. Și de data aceasta va fi discuția noastră, poate destul de grea, cu Ministerul de Finanțe cât eventual din acest pachet poste să fie deductibil din impozitul pr profit al companiei și din impozitul pe venit al cetățeanului. Și atunci stimulăm și compania poate cu pachetul salarial stimulăm și cetățeanul, poate pe venitul lui decât să dea bani la buget din venitul lui o cotă parte o dă pe asigurări private”, a explicat ministrul Sănătății, subliniind că odată ce deține și o asigurare privată, pacientul poate să ceară unității spitalicești anumite servicii medicale.

De asemenea, ministrul a afirmat că a purtat discuții cu Comisia de Supraveghere a Asigurărilor care a admis că vor putea construi ofertele pentru servicii medicale decontate din asigurări private doar după ce va fi definitivat pachetul de bază de servicii medicale decontate din banii publici.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE