GALERIE FOTO: Poliția mureșeană, în topul național Eveniment
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

GALERIE FOTO: Poliția mureșeană, în topul național

Inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județeană (IPJ) Mureș, chestorul Valentin Pescari, a prezentat, azi, bilanțul pe anul 2012 al instituției pe care o conduce, clasată pe primele cinci locuri pe plan național în funcție de rezultatele obținute.

Mai puține infracțiuni sesizate

Potrivit inspectorului șef al IPJ Mureș, în anul 2012 au fost sesizate 15.304 de infracţiuni, cu 503 mai puţine decât în anul trecut când au fost sesizate 15.807 de infracțiuni, ceea ce reprezintă o scădere cu 3,18%. „Din analiza evoluţiei criminalităţii în anii anteriori, s-au stabilit ca şi priorităţi de acţiune pentru anul 2012, prevenirea furturilor din auto şi din locuinţe şi prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Atingerea obiectivelor propuse în cele 18 campanii și proiecte locale a avut la bază colaborarea cu structurile operative, parteneriatul concret cu alte structuri MAI, instituţii, autorităţi, ONG-uri, chiar parteneri privaţi, precum şi susţinerea din partea mass media locală”, a arătat chestorul Valentin Pescari.

Criminalitate sub media națională

În ceea ce privește infracţiunile contra persoanei, în anul 2012 au fost sesizate 3.060 de infracţiuni contra persoanei, cu 150 mai puţine decât anul trecut, ceea ce reprezintă o scădere de 4,67%. Conform datelor statistice existente, la nivelul judeţului Mureş în anul 2012 au fost sesizate 8.736 infracţiuni contra patrimoniului, cea mai mare pondere având-o infracţiunile de furt. Totodată, în 2012 au fost sesizate 6.145 infracţiuni de furt. „În creştere faţă de perioada similară a anului 2011 se remarcă: furturile de animale, furturile de componente din exteriorul maşinii și furturi de plăcuţe de înmatriculare, iar în scădere faţă de perioada similară a anului 2011 sunt furturile din societăţi comerciale, furturi din buzunare, poşete și genţi. La o analiză comparativă cu alte judeţe putem observa că volumul criminalităţii sesizate în judeţul nostru este sub nivelul mediei rezultate la nivel naţional, la toate categoriile de furturi. Printre factorii care au favorizat producerea acestor infracţiuni, se numără neasigurarea căilor de acces în locuinţe, uşă neasigurată, geam deschis, în special în cazul furturilor comise la case sau la apartamentele de la parter, precum şi lipsa sistemelor de închidere ori existenţa unora rudimentare în mediul rural”, a subliniat chestorul Valentin Pescari.

FOTO: Cristina GÂNJ

[zizigallery id=461]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE