Târgu-Mureș, sufocat de gaz metan. Prefectul vrea anchetă Eveniment
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

Târgu-Mureș, sufocat de gaz metan. Prefectul vrea anchetă

Prefectul județului Mureș, Corneliu Grosu, a anunțat, azi, că va solicita o anchetă în urma incidentului care s-a soldat cu o puternică scurgere de gaz metan pe strada Tofalău din comuna Sângeorgiu de Mureș, care a generat, timp de câteva ore, un puternic miros de mercaptan – substanță organică utilizată în folosirea gazelor combustibile pentru a semnala pierderile accidentale de gaze – în municipiul Târgu-Mureș.

Supapa buclucașă

Potrivit informațiilor furnizate presei, scurgerea de gaze a fost cauzată  de deschiderea accidental a unei supape. ”Este vorba despre o emisie de gaze necontrolată în localitatea Sângeorgiu de Mureș și în Târgu-Mureș. Ne-am deplasat imediat la fața locului, unde am constatat, din spusele reprezentanților de la Transgaz că o supapă, o instalație mai complexă, aflată în apropierea unei case de locuit, s-a deschis accidental și ca urmare a fost eliminată în atmosferă o importantă cantitate de mercaptan și gaze. Îmi pare rău că directorul de la Transgaz, care răspunde de această instalație nu a ajuns la locul incidentului, deși, iată noi suntem aici de 30 de minute. Am solicitat celor de la Protecția Mediului să facă măsurători pentru a vedea care a fost impactul asupra locuitorilor din această zonă, dar și din Târgu-Mureș. Oricum îi asigur pe toți oamenii că situația este acum sub control, însă trebuie să verificăm și să vedem cum trebuie procedat pentru ca în viitor să nu mai existe astfel de incidente care pot pune în pericol vieți omenești. Vom face o anchetă în acest caz pentru a vedea exact ce s-a întâmplat astăzi, pentru că se pare că a fost o intervenție a celor de la Transgaz într-o altă parte a orașului și vreau să înțeleg care este metoda de lucru a celor de la gaz”, a declarat Corneliu Grosu.

Presiune prea mare?

La fața locului au ajuns și reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Horea” al județului Mureș, care au precizat că situația este sub control. „La o staţie de odorizare a venit o suprapresiune de gaz cu etilmercaptan şi o supapă a refulat în aer, mirosul fiind împrăştiat de vânt deasupra oraşului. Au intervenit forţele de ordine şi acum totul este sub control”, a declarat Ovidiu Leuca, purtător de cuvânt al ISU “Horea” al județului Mureş.

Șeful Transgaz Târgu-Mureș: „Nu s-a întâmplat nimic”

Incidentul a fost minimalizat de directorul Transgaz Târgu-Mureș, Adrian Botezan, care a afirmat că nicio conductă nu s-a spart și situația e sub control. „O anume cantitate de gaz a ajuns în aer și cam atât. Nu s-a întâmplat nimic, nu a fost nicio conductă spartă, nu s-a întâmplat nimic”, a afirmat Adrian Botezan.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE