Filarmonica pe scena Tonhalle din Düsseldorf Eveniment
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Filarmonica pe scena Tonhalle din Düsseldorf

Concertul Filamonicii din 24 ianuarie avându-l dirijor pe Franz Lamprecht din Germania prefaţează miniturneul Filamonicii din Târgu Mureş din Germania, graţie invitaţiei dirijorului german concretizat prin două concerte găzduite de Tonhalle Düsseldorf în data de 3 februarie.

Două-trei turnee, anual, în Germania

“Orchestra noastră va efectua  un scurt turneu înGermaniaîn perioada 31 ianuarie-5 februarie, Avem un parteneriat foarte bun cu Maestrul Franz Lamprecht, din Duseldorf. Această formidabilă colaborare funcţionează de 20 de ani, în fiecare an Filarmonica inteprinde două, chiar trei turnee în Germania, alternativ cu Filarmonica din Satu Mare. Este obiceiul domniei sale de a face nişte evenimente inedite, cu tematica intitulată „Farmecul muzicii” sau  „O Fortuna” cu fragmente din Carmina Burana, şi sub acest generic să gândească un repertoriu foarte bogat. Unul din concertele turneului va fi tocmai cel pe care îl dirijează la Târgu Mureş, pe 24 ianuarie, alături de un program reunit sub egida “O, Fortuna”, ne-a declarat Vasile Cazan, directorul Filamonicii de Stat Târgu Mureş.

Colaborare benefică cu dirijorul german

Turneul Filarmonicii consfinţeşe buna legătură cu dirijorul Franz Lamprecht care datează de 20 de ani, o colaborare benefică ambelor părţi cât şi pentru publicul meloman din Târgu Mureş, cel mai recent cadou oferit târgumureşenilor fiind “Simfonia Alpilor” dirijată de Franz Lamprech în luna noiembrie la Târgu Mureş. „Este destul de obositor pentru orchestră să pleci, să călătoreşti două zile, apoi repeţi, concertezi după care trebuie să te întorci acasă unde, de asemenea, călătoreşti două zile. Cu toate acestea ne place colaborarea cu Maestrul Lamprecht, una benefică pentru instituţia noastră, el fiind unul dintre dirijorii foarte ataşaţi de noi, cu foarte multe proiecte în ce priveşte procurarea de materiale muzicale pentru orchestră, anumite lucrări care nu se cunosc şi pe care nu le avem, el le procurtă şi le dedică apoi bibliotecii noastre muzicale. Este un parteneriat extrem de benefic atât pentru noi cât şi pentru public, Amintiţi-vă faptul că în luna noiembrie a anului trecut a dirijat “Simfonia Alpilor” de Richard Strauss, un spectacol deosebit cu efecte de lumini şi proiecţii al acestei lucrări uriaşe a lui Richard Strauss care a putut fi proiectată pe ecran. El este preocupat de diversitate şi este îndrăgit de publicul meloman din Târgu Mureş. El va dirija cele două concerte ale Filarmonicii Târgu Mureş la Duseldorf programate pe data de 3 februarie. Domnia sa face şi programe vocal simfonice, dar timpul fiind atât de scurt programul va fi puţin mai restriciv,completat de ceea ce se va  întâmplă şi la noi, în prima parte se va cânta “Concertul pentru vioară şi orchestră” de Ceaikowski, cu acelaşi solist care va fi prezent şi la concertul de la Târgu Mureş de pe 24 ianuarie, violonistul Vlad Răceau”, precizat Vasile Cazan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE