„Micii sanitari” ajung şi la Târgu-Mureş Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 217 Vizualizări

„Micii sanitari” ajung şi la Târgu-Mureş

Informaţii despre educaţia sanitară, igienă, alimentaţie, anatomie, fiziologie şi măsuri de prim ajutor pot obţine elevii care doresc să se înscrie în proiectul „Micii Sanitari”, organizat de Departamentul de Sănătate Publică şi Activităţi Umanitare, sub egida Ligii Studenţilor din Târgu-Mureş, în perioada 10 martie-11 mai. Fiind organizată pentru prima dată în Târgu-Mureş, campania se desfăşoară, potrivit organizatorilor, în două etape: una locală şi una naţională.

Opt săptămâni dedicate lecţiilor de educaţie sanitară

Timp de opt săptămâni, şcolarii vor învăţa paşii spre sănătate, spre o alimentaţie sănătoasă şi o odihnă pe măsură, aspecte ce ţin de educaţia sanitară. „Prin intermediul acestui proiect, putem oferi elevilor din clasele primare informaţii suplimentare cu privire la aspecte ce ţin de educaţia sanitară, precum igienă, alimentaţie, anatomie, fiziologie şi măsuri de prim ajutor. Timp de opt săptămâni se vor preda diferite lecţii de educaţie sanitară copiilor din clasele participante, iar prin concurs se vor alege opt copii care vor participa la etapa naţională a proiectului. Proiectul oferă elevilor ocazia de a interacţiona cu colegi de-ai lor din alte oraşe, dar şi oportunitatea de a-şi lărgi sfera de informare în privinţa unor activităţi din viaţa de zi cu zi. Activitatea va avea loc o dată pe săptămână ţinându-se cont atât orarul elevilor, cât şi al studenţilor. Dacă doreşti să te alături echipei de voluntari, să oferi puţin din timpul tău pentru ca împreună să le transmitem celor mici cunoştinţe de bază despre sănătate, poţi să completezi formularul de înscriere”, precizează organizatorii.

Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi este adresat elevilor din clasele II-IV şi studenţilor de la Facultatea de Medicină Generală. Etapa naţională a concursului va avea loc în luna mai a acestui an în cadrul unei excursii într-un oraş din ţară, la care vor participa copii şi voluntari de la toate centrele participante. Mai multe detalii despre proiect, cât şi despre înscrieri se pot obţine accesând site-ul Ligii Studenţilor din Târgu-Mureş

Sursă foto: www.ssmb.ro

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE