Relaţia părinte-copil dezbătută la “Ariel” Social
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 496 Vizualizări

Relaţia părinte-copil dezbătută la “Ariel”

Asociaţia “Femeia Mileniului III”a organizat luni, 14 aprilie, la Teatrul “Ariel” din Târgu-Mureş evenimentul caritabil intitulat “Iepuraşul vine la toţi copii”, unde mămicile au avut parte de o miniconferinţă susţinută de dr. Luminita Cherebetiu, trainer autorizat CNSAP.

„Iepuraşul vine la toţi copii”

Aceasta a susţinut o prelegere despre raporturile dintre părinţi şi copii participanţii la eveniment au făcut donaţii constând în rechizite, dulciuri, cărţi destinate copiilor defavorizati, cu vârste cuprinse între 3 si 18 ani. “Organizăm aces eveniment caritabil intitulat „Iepuraşul vine la toţi copii” care are ca scop strângerea de donaţii pentru copii Asociaţiei „Femeia Mileniului III”. În acelaşi timp a avut loc un atelier pentru părinţi susţinut de un trainer autorizat CNSAP dr. Luminiţa Cherebeţiu. Donaţiile vor ajunge la copii Asociaţiei “Femeile Mileniului III” care vor fi înmânate joi, la sediul asociaţiei din Târgu-Mureş de pe strada Frantz Liszt nr. 13. Este vorba despre 19 copii cu vârste cuprinse între 3 si 18 ani. Aceşti copii sunt monitorizaţi de asociaţia noastră de peste zece ani. Suntem o asociaţie de femei şi avem un centru de resurse şi training pentru femei defavorizate, în principal mame. Acest eveniment se află la prima ediţie, este o ediţie pilot în care am invitat nu neaparat persoane potente financiar, practic am invitat  părinţii cu copii cu vârste între 3 şi 18 ani”, a precizat Agata Bianca Bogdan, reprezentanta Asociaţiei “Femeile Mileniului III”.

“O relaţie de iubire”

Invitatul special al evenimentului a fost dr. Luminiţa Cherebeţiu, trainer autorizat CNSAP, care le-a prezentat mămicilor prezente sfaturi despre apropierea dintre părinte şi copil. “Nu cred în ideea că a fi părinte este o meserie şi încă una foarte grea. Cred că este vorba de ceva mult mai profund decât atât. Cred că este vorba de o relaţie de iubire şi ca orice relaţie în această lume se construieşte în primii ani din viaţa copilului. Datoria să construiască această relaţie a are părintele. Acest lucru este posibil doar dacă ai de grijă să-l înţelegi. Este important atunci să ne concentrăm pe relaţie decât pe orice altceva. Nimeni pe lumea asta nu acceptă nimic, nici sfaturi, nici păreri, nici opinii de la un om care are senzaţia că nu-l înţelege. Singurii oameni care contează pentru noi sunt cei care ne înţeleg şi atunci atenţia părintelui, în opinia mea, pentru a-şi înţelege copilul este să-şi  folosească toate mijloacele cunoscute  în a-l educa”, a precizat dr. Luminiţa Cherebeţiu.

“Înainte de a acţiona trebuie să înţelegi ce se întâmplă”

Luminiţa Cherebeţiu a vorbit celor prezenţi despre factorii care stau la baza apropiereii dintre părinte şi copil unde iubirea şi înţelegerea stau la baza acestei relaţii. “Valorile, sensibilităţile, gingăşiile sufletului uman sunt aceleeaşi la fel ca şi acum 100 de ani. Părinţii sunt exact atât de pregătiţi cât îţi doresc să fie. Este însă ceva care cred că ne opreşte în a reuşi. Pornim cu intenţia foarte bună, tot ceea ce facem o facem cu maximă iubire şi rezultatul este de multe ori altul decât cel pe care ni-l dorim. Acest lucru se întâmplă pentru că nu ne dăm răgazul să înţelegem. Există o strânsă legătură între medicină şi părinte, înainte de a acţiona trebuie să înţelegi ce se întâmplă. Părinţii nu mai au răgazul să înţeleagă ce se întâmplă cu copilul lor. În clipa în care copilul îşi deschide gura şi spune ceva părintele varsă în capul lui toate bunele intenţii, pilde, poveţe, sfaturi fără să-şi de-a răgazul să înţeleagă de fapt care este problema acestuia. Uneori se exagerează în acest rol de părinte, ne lăsăm copleşiţi de nişte îndatoriri pe care ni le imaginăm că le avem. Singurul sfat pe care îl pot da este iubiţi-vă şi înţelegeţi-vă copii înainte de a face tot ce credeţi că e mai bine pentru a educa copilul”, a menţionat Luminiţa Cherebeţiu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE