“Călătorie în abis” cu Ioana Cezara Chertes Cultură
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 461 Vizualizări

“Călătorie în abis” cu Ioana Cezara Chertes

Expoziţiile de pictură din spaţiul Palatului Administrativ au continuat miercuri, 30 aprilie, cu un nou moment plastic, protagonist fiind Ioana Cezara Chertes, elevă în clasa X-a la Liceu de Artă din Târgu-Mureş. Artista se află la prima sa expoziţie personală, intitulată sugestiv “Călătorie în abis”. “Împreună cu Nicoale Băciuţ am luat decizia să continuăm această acţiune artistică culturală şi sper ca pe viitor să aducem şi alţi artişti din alte domenii, sculptură, muzică, artă fotografică. Avem acum un vernisaj de pictură cu Ioana Cezara Chertesz, clasa a XII-a la Liceul de Artă din Târgu-Mureş care iată face primul pas spre o carieră care se anunţă una frumoasă prin această primă expoziţie personală a sa”, a precizat Vasile Oprea, subprefectul judeţului Mureş.

“Ne dezvăluie latura ei sensibilă”

Demersul plastic al Ioanei a fost apreciat de către Nicolae Băciuţ şi de profesorul Ioanei, Petre Căpriţa, care a punctat tenacitatea tinerei artiste. “Se obsearvă o vervă, o dinamică compoziţională deosebită, încearcă la un moment dat să facă colaj, înceaecă să meargă către o tehnică cu care culoarea efectiv are o sonoritate foarte acută, ceea ce este un lucru pozitiv. Ea încă îşi caută drumul, dar în acelaşi timp, în spatele fiecărei lucrări este o poveste pe care efectiv o trăieşte, o simte şi de cele mai multe ori reuşeşte să o exprime şi să ne dezvăluie latura ei sensibilă, lumea ei interioară şi talentul ei care este evident”, a spus Petre Căpriţa.

Regăsirea sinelui

Ultimul cuvânt i-a revenit protagonistului principal al pânzelor, Ioana Cezara Chertes vorbind celor prezenţi despre crezul ei în artă, reliefat în creaţiile sale. “Arta nu reprezintă doar o activitate de a-mi umple timpul, o pasiune trecătoarte specifică vârstei adolescentine. Înseamnă mult mai mult decât ce v-aş putea spune vreodată în cuvinte deoarece fiecare lucrare reprezintă diferite faţete ale sufletului şi conştiinţei mele aflate într-o continuă căutare, nu doar a moralităţii şi a a devărului ci a regăsirii sinelui. În acest abis al conştiinţei este ascuns un artist care doreşte cu ardoare să se nască, să înflorească şi să prospere, al cărui stil porneşte din interior şi mă îndrumă către pânză, pensulă şi vopsea. Mă simt onorată să mă aflu în acest minunat simbol al Secessionului alături de dumneavoastră, profesori, colegi şi mai ales iubitori şi susţinători ai artei, deoarece fără ajutorul şi sprijinul vostru visul meu de a avea astăzi prima expotiţie personală nu ar fi fost posibil”, a precizat Ioana Cezara Chertes.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE