Grup de suport pentru femeile diagnosticate cu cancer de sân Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 334 Vizualizări

Grup de suport pentru femeile diagnosticate cu cancer de sân

woman with pink cancer awareness ribbon

O veste bună pentru femeile diagnosticate cu cancer de sân. Asociația Română de Cancer – Grup Destine Comune a lansat proiectul „Grup de sprijin și consiliere pentru sănătatea sânului” cu scopul de a oferi în mod gratuit femeilor diagnosticate cu cancer de sân suport, informare, consiliere medicală, consiliere psihologică și consultanță juridică.

S-a prelungit perioada de înscriere 
Femeile care doresc să se înscrie în aceste grupuri trebuie să știe că s-a prelungit perioada de înscriere cu încă o lună, până marți, 1 septembrie. Astfel, grupul va fi constituit din serii de maximum 12 persoane, în ordinea înscrierii, iar ședințele de grup se vor desfășura bilunar, la sediul Asociației, situat pe strada Cuza Vodă, nr. 22, Casa Sindicatelor, etaj II, camera 32, Târgu-Mureș. Potrivit coordonatorilor programului, activitățile grupului de sprijin cuprind întâlniri cu specialiști din domenii diferite, cum ar fi: oncologie, radioterapie, fizioterapie, psihoterapie, terapii complementare, alimentație și nutriție; activități speciale de reducere a depresiei și a stresului și acțiuni menite să îmbunătățească starea de spirit și calitatea vieții. Programul își propune să îmbunătățească și să mențină la un nivel acceptabil relațiile în familie și societate, să diminueze izolarea și apariția sentimentului că este greu de înțeles de către alte persoane, să crească sentimentul de utilitate și respectul față de propria persoană, să ajute la exprimarea și înțelegerea propriilor emoții și sentimente și să găsească sprijin informațional, moral și legal. Informații suplimentare despre înscrieri se pot obține de la coordonatorul programului Sabina Cozma, la numărul de telefon 0746-108.544.
În România, cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer ginecologic, anual înregistrându-se peste 3.000 de decese ca urmare a diagnosticării tardive şi a complicaţiilor survenite. Potrivit statisticilor naţionale, avem de ce ne îngrijora, deoarece una din opt femei a făcut sau va face la un moment dat în viaţă cancer mamar. Aceleaşi statistici mai arată şi că, în ciuda faptului că la noi în ţară incidenţa bolii este scăzută faţă de alte state dezvoltate, rata mortalităţii este cu mult mai crescută.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE