Ajutor în pași de dans pentru copiii diagnosticați cu cancer Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 73 Vizualizări

Ajutor în pași de dans pentru copiii diagnosticați cu cancer

1Seară magică în pași de dans și plină de culoare și emoție, marți, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, unde s-a desfășurat o nouă ediție a concursului caritabil de dans „Rhythm is freedom”, organizat de Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”, cu scopul de a aduna fonduri pentru organizarea unei tabere destinată copiilor diagnosticați cu cancer. Peste 10.000 de lei s-au strâns, ceea ce înseamnă, potrivit organizatorilor, că evenimentul a acoperit o treime din tabără.

Organizat, anul trecut, sub denumirea „Dance for Life”, concursul caritabil de dans a revenit, anul acesta, sub un nou nume și cu mai multă culoare, „Rhythm is freedom”. 21 de momente și 150 de participanți tineri, frumoși și talentați. Aceștia i-au încântat pe cei peste 450 de mureșeni cu momente de dans, transmițând multă energie pozitivă. Intrarea la eveniment a constat într-o donație din partea spectactorilor, cei prezenți având astfel posibilitatea de a contribui la organizarea unei tabere pentru copilașii greu încercați. „Lasă-te cuprins de magia dansului și răpit de frumusețea coregrafiilor. Vă invităm să participați și să îi susțineți pe dansatorii minunați care se urcă pe scena Palatului Culturii”, așa a sunat invitația Asociației „Împreună pentru copiii cu Cancer”. Iar oamenii așa au făcut. Sala Palatului Culturii a fost neîncăpătoare. Datorită lor copiii bolnavi de cancer își vor petrece o săptămână de neuitat într-o tabără minunată. Președintele asociației, Gabriela Farczádi, a declarat că s-au adunat 17.000 lei, din care s-au scăzut cheltuielile de organizare. „Astfel, am rămas cu 10.833 de lei. Acest eveniment acoperă o treime din tabără. Văzând și evenimentele anterioare, pot spune că e suma la care ne-am așteptat. Anul trecut, la „Sing for the moment”, am strâns un pic mai puțin”, a arătat aceasta.

4Un eveniment mult așteptat
Purtătorul de cuvânt al Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”, prezentatorul evenimentului și unul dintre cei mai devotați și activi membri ai asociației, Ali Farczádi, a declarat că pregătirile pentru eveniment au început din luna mai și a arătat că o parte dintre dansatori se află la prima apariție, în timp ce alții sunt dansatori cu experiență. „Este un eveniment pe care l-am așteptat de foarte mult timp, am lucrat foarte mult la el și sperăm din tot sufletul să putem aduna cât mai multe fonduri pentru CHAMP Camp 2016. Au fost 21 de momente, peste 50 de premii la tombolă și 150 de participanți din întreg județul Mureș. Unii dintre ei sunt dansatori profesioniști, deci dansează de ani buni, alții apar acum pentru prima dată. Din luna mai ne pregătim pentru acest eveniment, atunci a fost prima întâlnire. În iunie, am avut deja pagina evenimentului, am trimis invitații celor pe care îi știam că dansează și le place dansul. Noi, fiind prezentatori, nu am văzut nimic din cauza luminilor și a emoțiilor, dar după aplauze ne-am dat seama că este plină sala, deci ne bucurăm foarte mult. Noi am preconizat că vor fi peste 450 de persoane prezente la spectacol. Cu banii care s-au strâns din donații se va organiza următoarea ediție a taberei. Eu aș vrea să mergem undeva la munte. Anul trecut, am fost în Ighiu, județul Alba”, a declarat Ali Farczádi. Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer” s-a înființat in 2007 de către părinții unui copil supraviețuitor de cancer. Scopul principal al asociației este de a susține copiii diagnosticați cu leucemie și cancer tratați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, Clinica Pediatrie I, Compartiment Hemato-Oncologie, având în evidență, în prezent, 40 de copii din județul Mureș, dar și din alte județe.

2

3

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE