Alegeri la Colegiile Medicilor și Farmaciștilor Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 198 Vizualizări

Alegeri la Colegiile Medicilor și Farmaciștilor Mureș

alegeriColegiul Medicilor și Colegiul Farmaciștilor din județul Mureș anunță că organizează alegeri pentru mandatul 2015-2019. Acestea vor avea loc la sediile colegiilor, iar candidații trebuie să știe că mai au doar câteva zile la dispoziție pentru a-și depune candidaturile.

Potrivit site-ului Colegiului Medicilor Mureș, în perioada 29 – 30 noiembrie și 1 decembrie 2015, între orele 8,00-20,00, vor avea loc alegeri pentru membrii Consiliului Județean al Colegiului Medicilor Mureș, pentru reprezentanții în Adunarea Generală Națională a Colegiului Medicilor din România și membrii Comisiei de cenzori. Alegerile se vor desfășura la sediul Colegiului Medicilor din județul Mureș, iar în cazul în care nu se va întruni cvorumul necesar, al doilea tur de alegeri se vor desfășura în 6, 7 și 8 decembrie 2015, între aceleași ore, la aceeași locație. Candidaturile se depun personal la sediul Colegiului Medicilor în perioada 9-20 noiembrie, între orele 8,00-16,00. Declarația de candidatură al cărui model a fost aprobat de Comisia Electorală Centrală constituită la nivelul Colegiului Medicilor din România, poate fi preluată de la sediul Colegiului Medicilor din Județul Mureș.

Cât despre alegerile la Colegiul Farmaciștilor Mureș, Comisia Electorală Mureș comunică că în data de 20 noiembrie, în intervalul orar 8,00 – 16,00, și în data de 21 noiembrie, în intervalul orar 8,00 – 14,00, se depun, la sediul colegiului, candidaturile pentru Consiliul județean, Adunarea generală, Comisia de cenzori și Comisia de disciplină. „Precizăm faptul că un candidat poate opta pentru Consiliul județean și Adunarea generală, dar nu poate candida pentru Comisia de cenzori și pentru Comisia de disciplină. Validarea candidaturilor are loc în data de 23 noeimbrie”, se transmite pe site-ul Colegiului Farmaciștilor Mureș. Primul tur al alegerilor are loc în data de 27 noiembrie, între orele 8,00 – 20,00, și în data de 28 noiembrie, între orele 8,00 – 14,00. Al doilea tur este fixat pentru data de 4 decembrie, între orele 8,00 – 20,00, și 5 decembrie, în intervalul orar 8,00 – 14,00.

Ce trebuie să știe candidații
„La data de 9 noiembrie, s-au preluat listele farmaciștilor cu drept de vot, sunt 668 de farmaciști înscriși în Colegiul Farmaciștilor Mureș, drept urmare conform art.38 din Regulamentul electoral, organele alese vor avea următorul număr: Consiliul județean: 13 membri plini plus 9 supleanți; Adunarea generală: 13 membri plini plus 9 supleanți; Comisia de disciplină: 3 membri plus 2 supleanți; Comisia de cenzori: 3 membri plus 2 supleanți. La Comisia de disciplină, pot candida numai farmaciștii cu o vechime de peste 7 ani în profesie și care nu au avut abateri disciplinare în ultimii 5 ani”, se mai transmite pe site-ul Colegiului Farmaciștilor Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE