„Iubim sănătatea”, la ediția a doua. Consultații gratuite pentru 200 de persoane Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 224 Vizualizări

„Iubim sănătatea”, la ediția a doua. Consultații gratuite pentru 200 de persoane

iubim sanatatea 1A doua ediție a programului „Iubim sănătatea” va avea loc în zilele de 16 și 17 aprilie, în localitatea Nima Râciului, din județul Mureș. Proiectul are ca scop promovarea sănătății în comunitățile rurale izolate, la aproximativ 30 de kilometri distanță de cel mai apropiat oraș, unde personalul medical este insuficient în raport cu numărul de locuitori.

„Vom pune în practică prima etapă a proiectului, care va consta în evaluarea gratuită a stării de sănătate a localnicilor: adulți și copii, în total 200 de persoane, prin anamneză/examen clinic pe aparate și sisteme; investigații și consultații; recomandarea unui tratament în urma consultației și/sau îndrumarea către servicii medicale de specialitate, în funcție de diagnostic”, au transmis reprezentanții Ligii Studenților din Târgu-Mureș.

iubim sanatatea 2Prima ediție a proiectului, un succes
Anul trecut, primii care s-au bucurat de atenția voluntarilor au fost copiii, care nu s-au temut nicio clipă de oamenii în halate albe, astfel că acțiunea s-a bucurat de succes. Atunci, au fost consultați 50 de copii, efectuându-se
consult pediatric, dermatologic și stomatologic, analize de sânge (glicemie și hemoglobină) și măsurători antropometrice. „Totul a început cu o propunere interesantă lansată de Alexandra Opriș, masterandă în Educație pentru Sănătate la EHESP în Franța, dar născută pe meleaguri mureșene. Ea avea de mult în minte începerea unui proiect menit să ajute oamenii și să le ofere sprijin și informații în ceea ce privește propria lor sănătate. Impresionați fiind de planurile Alexandrei, noi, voluntarii Ligii Studenților Târgu-Mureș, nu am rămas indiferenți la propunerea ei de a colabora pentru înfăptuirea acestui proiect. Am acceptat cu mare drag să schimbăm împreună mentalitatea și stilul de viață al unor oameni care nu au acces la toate informațiile necesare unei vieți sănătoase. Astfel, am demarat prima etapă a proiectului nostru, și anume cea de depistare a copiilor din satul Băla, care, deși nu se situează departe de Târgu-Mureș, face parte dintr-o zonă mai izolată a județului. De la bun început, am fost susținuți de localnicii satului care au fost extrem de deschiși ideii de a promova sănătatea împreună”, a transmis, pe site-ul „Iubim sănătatea”, Adina Radu, coordonator al proiectului în cadrul Ligii Studenților.

iubim sanatatea 3Educație pentru sănătate
Potrivit organizatorilor, o altă parte a proiectului avea drept scop educarea copiilor prin ore săptamânale de „Educație pentru sănătate”, menite să le ofere informațiile de care au nevoie pentru a crește armonios și sănătos. „Cum să ne iubim sănătatea? De la această întrebare a pornit povestea în care cei mici descopereau cât de important este să fii curat, să îți îngrijești dințisorii pentru că vei avea nevoie de ei o viață întreagă, să ai grijă de mediul înconjurător care îți oferă adăpost și să ai o alimentație sănătoasă și echilibrată. Prin exerciții interactive, jocuri și povești, am reușit să le stârnim curiozitatea și imaginația și astfel să nu uite nicio clipă cât de important este să aibă grijă de propria sănătatea”, au mai relatat aceștia. În ultima fază a proiectului, 300 de localnici au beneficiat de analize gratuite de colesterol și glicemie, examen clinic pe aparate și sisteme și măsurători antropometrice.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE