145.129 lei din bugetul local, pentru construirea unui dispensar medical la Deda Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 656 Vizualizări

145.129 lei din bugetul local, pentru construirea unui dispensar medical la Deda

Consiliul Local al comunei Deda,  întrunit marți, 24 octombrie, în ședință ordinară, a avut pe ordinea de zi 11 proiecte de hotărâre, și punctul Diverse. Printre proiectele aprobate s-a numărat și cel privind asigurarea finanțării din bugetul local al Comunei Deda pentru categoriile de cheltuieli care nu se finanțează de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru investiția „Construire dispensar medical, localitatea  Deda, comuna Deda, județul Mureș”, suma aprobată de consilieri fiind de  145.129,04 lei, inclusiv TVA.

70.000 lei pentru iluminatul festiv

Consilierii au mai aprobat  finanţarea din bugetul local  a cheltuielilor în sumă de 70.000 de lei pentru asigurarea iluminatului festiv de pe raza comunei Deda, precum și 50.000 de lei pentru asigurarea pachetelor de Crăciun în cadrul acțiunii „Pomul de Crăciun”. Alt proiect aflat pe ordinea de zi a vizat cheltuielile  pentru lucrările la iluminatul public din satul Filea, comuna Deda, suma aprobată de consilieri fiind de 87.160,36 de lei.

Fonduri pentru biserica din Flea și căminul din Pietriș

De asemenea, a fost aprobată  finanţarea din bugetul local al Comunei Deda a cheltuielilor în sumă de 15.000 de lei Parohiei Ortodoxe Filea pentru lucrările la capela mortuară, respectiv introducerea curentului electric și a finisajelor interioare și exterioare, precum și suma de 90.000 de lei pentru lucrările necesare la acoperișul de la Căminul Cultural Pietriș.

Consilierii au mai aprobat finanţarea din bugetul local al Comunei Deda a  normativelor proprii de cheltuieli privind acțiunile de protocol și evenimente pentru comuna Deda, conform prevederilor legale, după cum urmează: organizarea de mese oficiale și cocteil-uri : 45 lei/persoană, respectiv 60 lei/persoană, cheltuieli zilnice de masă, în cazul delegațiilor străine. În ce privește normativul propriu de cheltuieli privind consumul lunar de carburanți pentru autoturismele aflate în proprietatea  comunei Deda, a fost aprobată o cantitate de 200 de litri /lună, pentru mașina Primăria comunei Deda – MS 26 CLD , și 150 litri /lună, pentru mașina Poliției  Locale Deda – MS 26 PLD. În ce privește mașinile din cadrul SVSU Deda,  MS 21 CLD, Magirus Deuz, și Iveco 80-16, cantitatea de carburant aprobată a fost de 300 de litri/lună.

A mai fost aprobat proiectul privind utilizarii excendetului bugetului local al comunei Deda rezultat la încheierea exercișiului bugetar 2016, , în cuantum de 282.870,97 lei, ca sursă de finanțare a cheltuielilor secțiunii de dezvoltare aferentă bugetului local pe anul 2017, în limita angajamentelor legale aprobate.

Achiziționarea unui buldoexcavator prin GAL „Defileul Mureșului Superior”

Printre proiectele aprobate s-a numărat și cel privind depunerea unui proiect aferent Măsurii M4/6B – „Dezvoltarea satului românesc”, în cadrul Grupului de Acțiune Locală „Defileul Mureșului Superior” Deda pentru achiziționarea unui buldoexcavator, precum și  aprobarea rutelor transportului școlar al elevilor pentru anul școlar 2017-2018, și aprobarea cheltuielilor privind naveta cadrelor didactice pe lunile iunie, iulie și august 2017. Consilierii au aprobat următoarele rute ale transportului școlar destinat elevilor pentru anul școlar în curs după cum urmează: Bistra Vale-Lunca Bradului-Bistra Mureșului-Deda și retur, Deda-Pietriș și retur, Deda-Filea și retur (două curse zilnice), Deda-Bistra Vale- Filea-Deda , învățământ primar ora 12:00, Deda-Bistra Vale și retur,Deda-Aluniș și retur. În ce privește cheltuielile privind naveta cadrelor didactice, consilierii au aprobat suma de 1.439 lei aferent cheltuielilor de navetă pentru luna iunie 2017, 304 lei pentru luna iulie 2017, respectiv 70 de lei aferent cheltuielilor de navetă pentru luna august 2017.

„Un punct important în cadrul ședinței a fost cel privind aprobarea indicatorilor necesari pentru investiția finanțată de către Ministerul Dezvoltării,  referitoare la construirea unui dispensar medical în localitatea Deda. Având în vedere că până la data de 30 noiembrie, proiectul trebuie depus la Ministerul Dezvoltării,  a necesitat debaterea acestuia în Consiliul Local și pregătirea depunerii în timp a proiectului necesar pentru finanțarea acestui obiectiv necesar pentru comuna Deda. Obiectivele importante pentru comuna noastră sunt și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anumite reparații  la anumite clădiri din comuna Deda, precum și probleme care vizează școala, liceul din Deda, respectiv aprobarea sumelor aferente pentru naveta profesorilor, aprobarea rutelor pentru deplasarea elevilor cu microbuzul în acest an școlar, și alte probleme care au fost cuprinse în proiectele aflate pe ordinea de zi. De asemenea, a fost pus accent pe procurarea unor utilaje necasare pentru buna gospodărire și întreținere a comunei, din banii care vin din partea Grupului de Acțiune Locală „Defileul Mureșului Superior” Deda. Este vorba de o  sumă de 56.000 de euro pentru Primăria Deda și pentru celelalte comune care formează acest GAL, în urma măsurii „Dezvoltarea satului româesc” aprobată și a dezbaterii Ghidului privind această măsură pentru comunitățile care fac parte din Grupul de Acțiune Locală „Defileul Mureșului Superior”, a precizat Lucreția Cadar, primarul comunei Deda.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE