Home / Business / Controale ITM în domeniul relaţiilor de muncă

Controale ITM în domeniul relaţiilor de muncă

La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș, în cursul lunii iulie 2018 au fost efectuate 38 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă.

„Aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislației muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, munca de noapte, transmiterea datelor în Revisal în termenul legal. Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 22 persoane care lucrau fără forme legale și 5 persoane care prestau muncă nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 31 agenți economici, din care 12 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 57 de sancţiuni contravenţionale, din care 33 avertismente şi 24 amenzi în cuantum de 408.700 lei și au dispus 200 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate. Domeniile de activitate ale angajatorilor în care au fost identificate persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: comerț, instituție publică, service/ reparații auto, fabricare produse farmaceutice, construcții, agent muncă temporară, confecții”, a precizat jrs. Eva Man, inspector şef al ITM Mureş.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Balanța comercială a județului Mureș, în cădere liberă!

Comerțul exterior realizat de agenții economici din județul Mureș s-a concretizat în perioada 1 ianuarie …