Share

Home / Administratie / Mircea Duşa, prefect de Mureş?

Mircea Duşa, prefect de Mureş?

Liderul social-democraţilor din judeţul Mureş, Vasile Gliga, a declarat recent, într-un interviu publicat în data de 7 septembrie în cotidianul Zi de Zi, că funcţia de prefect al judeţului Mureş, vacantă din 24 aprilie 2018, a fost negociată la Bucureşti, de către liderii naţionali ai PSD şi ALDE.

Renegociere cu Mircea Duşa favorit

Astfel, Vasile Gliga l-a dat aproape sigur ca viitor prefect al judeţului Mureş pe Mircea Duşa, fost ministru al Apărării Naţionale între 2012 şi 2015, iar apoi secretar de stat în cadrul aceluiaşi minister.

“La nivelul liderilor naționali, când s-a negociat cu ALDE, nu s-a ţinut cont că de fapt, corect şi de drept ar fi trebuit la Mureș ca subprefectul să fie maghiar. Când s-a negociat la nivel naţional, s-a cedat Mureşul către ALDE, deoarece s-a crezut că noi, PSD, avem subprefect. Apoi, s-a vorbit despre o renegociere, lucru care s-a şi întâmplat, astfel încât urmează să fie prefect Mircea Duşa, probabil după 15 septembrie. Cumva, Călin Popescu Tăriceanu a înţeles situaţia – la un moment dat era varianta lui Ţintean (Ioan Ţintean, liderul ALDE Bistriţa-Năsăud – n.r.) din Bistriţa”, a declarat preşedintele PSD Mureş, Vasile Gliga.

Eliberare din funcţie, în 12 septembrie

În urmă cu câteva zile, în data de 12 septembrie, Monitorul Oficial al României – Partea I, Nr. 785, a publicat decizia eliberării lui Mircea Duşa din funcţia de secretar de stat, document semnat de premierul Vasilica-Viorica Dăncilă şi contrasemnat de Ioana-Andreea Lambru, secretar general al Guvernului.

“La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Mircea Duşa se eliberează, la cerere, din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale”, se menţionează în decizia publicată în Monitorul Oficial al României.

Portofoliu important de funcţii

Mircea Duşa s-a născut la data de 1 aprilie 1955, la Topliţa (judeţul Harghita) şi a deţinut de-a lungul timpului funcţii importante, atât pe plan local cât şi la nivel naţional, precum primar al oraşului Topliţa (1996-2000), prefect al judeţului Harghita (2001-2004), deputat PSD (2004-2008, 2008-2012), vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor (2009-2010), ministru pentru Relaţia cu Parlamentul (2012) şi ministru al Administraţiei şi Internelor (2012).

Alex TOTH

Share

1 comentariu

  1. Felicitări, domnule Mircea Dușa! Mureșul vă așteaptă cu brațele deschise!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Szöcs Berni continuă pe trei fronturi

În cadrul Jocurilor Europene care se dispută în capitala Belarus, Minsk, jucătoarea de tenis de …

Share
Share