Topul Firmelor Mureşene 2018. Kolozsvari Zoltan: „Afacerea nu se poate separat de ştiinţă” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 758 Vizualizări

Topul Firmelor Mureşene 2018. Kolozsvari Zoltan: „Afacerea nu se poate separat de ştiinţă”

Directorul general al SC Plasmaterm SA Târgu-Mureş, dr. ing. Kolozsvari Zoltan, s-a adresat participanţilor la cea de-a 25-a ediţie a Topului Firmelor Mureşene, pe care i-a felicitat pentru rezultatele obţinute în decursul anului 2017 şi pe care i-a îndemnat să investească în inovaţie.

Inovarea permanentă, secretul Plasmaterm

Nume respectat în mediul mureşean de afaceri, dr. ing. Kolozsvari Zoltan a mărturisit că una din cheile care a dus la supravieţuirea şi dezvoltarea societăţii Plasmaterm, de la privatizarea căreia se împlinesc în acest an un sfert de secol, a fost tocmai deschiderea către inovaţie.

„Înainte de toate, nu sunt om de afaceri, ci sunt om de ştiinţă, ceea ce mi-a dat un gând: afacerea nu se poate separat de ştiinţă. Ca să avem succes în activitate anoastră, în diferitele domenii, trebuie să ne gândim mereu că trebuie să avem inovaţie. Inovaţia este singura cale care ne poate duce pe un termen mai lung la succese şi realizări. Am avut plăcerea să ascult că ne aflăm la cea de-a 25-a ediţie a Topului Firmelor şi vă mărturisesc că este aniversarea a 25 de ani de existenţă a firmei Plasmaterm, pe care am privatizat-o în 1993 şi slavă Domnului am supravieţuit. Am supravieţuit tocmai datorită faptului că această idee de inovare permanentă a fost călăuza generală a firmei”, a spus dr. ing. Kolozsvari Zoltan.

A patra revoluţie industrială

Distinsul om de afaceri şi de ştiinţă a vorbit apoi despre progresul industrial, respectiv despre cea de-a patra revoluţie industrială.

„Sigur, ne confruntăm cu foarte multe probleme din cele spuse de domnul Hermann (Hermann Johann, director general al societăţii Dürkopp Adler – n.a.), legate de personal, de exemplu. Este foarte greu să ai personal de înaltă calificare, dar trebuie să ne gândim în ideea aceasta la încă un lucru: trăim într-o epocă în care schimbările sunt enorme. Spunem că trăim în epoca celei de-a patra revoluţii industriale. Este adevărat acest lucru şi trebuie să vă spun că a patra revoluţie industrială a fost provocată de ştiinţa materialelor. Apărând materialele info, materialele nano şi bio. Recent, am participat la Conferinţa Europeană de Ştiinţa Materialelor, în Slovenia. A fost deosebit de interesantă şi trebuie să vă spun că în mare parte mi-a dat peste cap concepţia de ştiinţa materialelor cu care am trăit până acum. Ştiinţa materialelor este într-o schimbare enormă, ca de altfel toate domeniile ştiinţei”, a menţionat dr. ing. Kolozsvari Zoltan.

„Time gap” între ştiinţă şi tehnologie şi societate

Nu în ultimul rând, directorul general al SC Plasmaterm SA Târgu-Mureş i-a îndemnat pe cei prezenţi să contribuie la micşorarea prăpastiei formată între dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiei şi dezvoltarea societăţii.

„Suntem martori ai unei perioade în care dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiei este de o viteză nemaiîntâlnită vreodată şi ca o consecinţă, trebuie să constatăm, din păcate, că există un „time gap”, adică o prăpastie de timp între dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiei şi cea a societăţii. Cred că una dintre sarcinile noastre principale este ca văzând această dezvoltare spectaculoasă a ştiinţei şi tehnologiei, să încercăm să reducem acest „time gap” între ştiinţă şi tehnologie şi societate. Cred că toate aceste acţiuni cum este şi cea de faţă contribuie la o reducere puţin mai accentuată a acestei prăpastii de timp şi poate că încetul cu încetul vom reuşi să ne facem auziţi şi de către politicienii noştri ca să avem mai mult sprijin şi o linie mai constantă, mai calculabilă pentru că economia nu poate să meargă decât atunci dacă are reguli bine stabilite, reguli pe care poţi conta pe termen lung şi pe care poţi crea ceva”, a conchis dr. ing. Kolozsvari Zoltan.

Cea de-a 25-a ediţie a Galei Topului Firmelor Mureşene, eveniment organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Mureş, s-a desfăşurat joi, 25 octombrie, în incinta Centrului de Evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureş.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE