Home / Comunicate / Prof. dr. Leonard Azamfirei și prof. dr. Angela Borda în vizită la Universitatea Aldo Moro din Bari, Italia, oraș din care provin 45 de studenți UMFST

Prof. dr. Leonard Azamfirei și prof. dr. Angela Borda în vizită la Universitatea Aldo Moro din Bari, Italia, oraș din care provin 45 de studenți UMFST

Distribuie

În perioada 27-29 martie, o delegație a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș a avut o serie de întâlniri cu reprezentanții Universității Aldo Moro din Bari, Italia. Activitățile au vizat schimburi de bune practici între cele două universități, analiza stadiului mobilităților academice de studenți și cadre didactice, precum și oportunitățile viitoare de colaborare.

Rectorul UMFST Târgu Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, s-a întâlnit cu Rectorul Universității Aldo Moro, prof. dr. Antonio Felice Uricchio, a avut o intervenție în cadrul Senatului Universității din Bari și a primit din partea acesteia Medalia Universității, acordând cu aceeași ocazie și un interviu postului radioTV Uniba.

Prorectorul cu Relații Internaționale, prof. dr. Angela Borda, a avut întâlniri cu prorectorul prof. dr. Pierro Portincassa și cu Departamentul de Relații Internaționale al Universității din Bari, care a organizat un seminar intitulat „An outstanding partnership: E+, English Medical Curricula, the Bari-Târgu Mureș case”.

Universitatea Aldo Moro din Bari este una dintre cele mai importante universități din Italia, fiind înființată în anul 1925. În prezent, universitatea are 13 facultăți și 60.000 de studenți. Pentru UMFST Târgu Mures, această universitate are o importanță strategică, fiind unul dintre cei mai importanți parteneri în cadrul programului de mobilități Erasmus+

Mobilitățile conducerii universității, ale staff-ului academic sau ale personalului administrativ din Bari la Târgu Mureș sau de la Târgu Mureș la Bari au fost momente cheie de promovare bilaterală a celor două universități, cu rezultate remarcabile: un număr record de studenți din Bari (45) care studiază la Facultatea de Medicină în acest an universitar.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

FOTO – Lucrările de la Colegiul „Petru Maior” din Reghin se apropie de final

Distribuie Lucrările de reabilitare a Colegiului „Petru Maior” din Reghin se apropie de finalizare. Primarul …

1 comentariu

  1. Rezultate remarcabile ca numar sau viitori medici performanti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.