Share

Home / Invatamant / Rezultate notabile pentru luduşeni la Olimpiadele școlare

Rezultate notabile pentru luduşeni la Olimpiadele școlare

În această perioadă se desfășoară Olimpiadele la materiile prevăzute în programa școlară, o competiție în care sunt angrenați ce mai bine pregătiți elevi.

Olimpiada de religie ortodoxă s-a desfășurat în ziua de 23 martie, la Școala Gimnazială „Europa” din Târgu-Mureș. Reprezentantul Liceului Tehnologic nr. 1 Luduș, Cristian Anca (foto) din clasa a XII-a E, pregătit de profesorul de religie Septimiu Pop a fost notat cu 8,80 și s-a calificat la faza națională care se va desfășura în perioada 1-5 mai 2019 la Oradea.

La Olimpiada Națională de limba Rromani – faza județeană, care s-a desfășurat în ziua de 23 martie, la Școala Gimnazială „Adoryani Karoly” din Glodeni, elevii profesorului pregătitor Eufim Rudi Moca s-au remarcat prin cunoștințele etalate.

Două eleve de la Școala Gimnazială nr. 1, Otvos Denisa (locul II) și Amalia Moca (locul III), ambele din clasa a VIII-a, au repetat performanțele din anii precedenți.

De la Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș au primit mențiuni Marian Hărăstășan și Nicoleta Lovasz, ambii din clasa a X-a. Pe locul I s-au clasat Nicolae David Dan, Cristina Rozalia Moca și Cristina Moldovan. Cele doua Cristina, Moldovan și Moca, pregătite de profesorul Eufim Rudi Moca vor participa în perioada 17-20 aprilie 2019 la faza Națională a Olimpiadei de Limba Rromani maternă care se desfășoară la Focșani în judeţul Vrancea.

Ioan A. BORGOVAN

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Performerii Bacalaureatului 2019 din judeţul Mureş. Denisa Gabriela Stroia: „Am învăţat în mod constant”

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a performerilor examenului de Bacalaureat …

Share
Share