Home / Reviste / Reghin / Credincioșii din Reghin și Petelea, vizitați de ÎPS Irineu

Credincioșii din Reghin și Petelea, vizitați de ÎPS Irineu

A treia zi din cadrul itinerariul pastoral efectuat de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei în  protopopiatul Reghin, a  cuprins marți, 16 aprilie, vizite pastorale în mijlocul credincioșilor din municipiul Reghin.

La primele ore ale zilei, ÎPS Irineu  a poposit în parohia „Înălțarea Domnului” din municipiul Reghin, păstorită de către părintele protopop Valentin Vârva, următorul popas fiind  în parohia Reghin – „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, aflată sub oblăduirea părintelui Vasile Popeiu.

Vizită pastorală la Iernuțeni

Periplul Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a continuat  în parohia Reghin-Iernuțeni, păstorită de părintele Claudiu Chiorean, inspector de Religie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș. Ultima comunitate în mijlocul căreia a fost prezent Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost  parohia Petelea, unde slujește părintele Ionel Pușcaș.

„Îi vizitez cu drag pe preoții parohi și pe credincioșii ortodocși din mediul rural, știind că satul românesc este spațiul unde se desfășoară viața omului care reușește să mențină încă o legătură strânsă cu dimensiunea sacră, veșnică, a existenței. Satul păstrează vie, îngemănată cu splendorile peisajului, comoara de nestemate folclorice și de tradiții străvechi, care se constituie astăzi într-o ghirlandă a moștenirii. Această moștenire străbună trebuie să o prețuim, cler și popor, deopotrivă, și să o transmitem curată urmașilor noștri, cu certitudinea că satul românesc nu va pieri. Oriunde s-ar afla în lume, fiii satelor noastre sunt încă nostalgici după omenie, după datinile și valorile perene ale neamului, care își au rădăcinile înfipte în satul natal, enciclopedia copilăriei noastre”, au fost cuvintele Înaltpreasfințitul Părinte Irineu adresate credinciților din protopopiatul Reghin.

Sursă: www.reintregirea.ro

Citeste si:  Oaspeți speciali în parohia Sâncraiu de Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

ÎPS Irineu: „Să ne deschidem inimile cu cheia convertirii sau a pocăinței și să mergem înainte”

În zilele de 31 decembrie 2021 și 1 ianuarie 2022, Părintele Arhiepiscop Irineu a fost …