Home / Cultură / Recviemul de Mozart, în Săptămâna Mare la Filarmonică

Recviemul de Mozart, în Săptămâna Mare la Filarmonică

Distribuie

Iubitorii muzicii vor avea parte în Săptâmâna Mare a Paștelui Ortodox de un concert special dedict sărbătorilor Pascale, prilej cu care vor putea asculta una din capodoperele muzicii universale, Recviemul de W. A. Mozart.

„În Săptămâna Mare a Paștelui Ortodox concertul îl vom susține tot miercuri, în 24 aprilie! Este un nou Concert extraordinar vocal-simfonic pascal dirijat de Maestrul Gheorghe Costin iar programul este superb: Concertul pentru pian și orchestră nr.1 in Do major de L.van Beethoven ce va fi interpretat de excepționalul pianist Horia Maxim. În partea a doua va fi interpretată o capodoperă a genului vocal-simfonic, Recviemul în re minor de W. A. Mozart. În scenă se vor afla din nou cele doua mari colective artistice ale Filarmonicii: Corul mixt și Orchestra simfonică. Soliștii vocali sunt cântăreți cu o impresionantă carte de vizită și foarte îndrăgiți la noi: soprana Borsos Edith, altista Iulia Merca, tenorul Cosmin Ifrim și basul Cristian Hodrea”, a precizat Vasile Cazan, dirijor, manager Filarmonica de Stat Tîrgu-Mureș.

Recviemul în re minor (KV 626) din anul 1791 este ultima compoziție a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Deși doar aproximativ două treimi din lucrare au fost scrise de el și în pofida faptului că nu este singurul recviem compus de Mozart, Recviemul în re minor, cu numărul KV 626 în catalogul Köchel al lucrărilor mozartiene, este una dintre operele sale cele mai cunoscute și apreciate. Mozart a murit în timpul compunerii. Însă pentru că era o operă comisionată, Recviemul a fost terminat doi elevi ai lui Mozart, Joseph Eybler și Franz Xaver Sȕßmayr, însărcinați în acest scop de văduva compozitorului, Constanze Mozart.. Geneza operei și calitatea adăugirilor ulterioare sunt dezbătute de foarte mult timp. Circumstanțele neobișnuite ale elaborării compoziției și legătura temporală cu moartea prematură a compozitorului au dus la formarea unei multitudini de mituri în jurul recviemului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

RECENZIE. Negocieri Creative Româno-Americane

Distribuie Cel de-al doilea volum colectiv publicat în limba engleză, la editura Presa Universitară Clujeană, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.