(P): Guvernul PSD cumpără 15 autobuze electrice pentru Târgu-Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 946 Vizualizări

(P): Guvernul PSD cumpără 15 autobuze electrice pentru Târgu-Mureș

MDRAP a lansat licitația pentru achiziția „Achiziționarea de 70 de autobuze electrice cu lungimea de circa 10 metri, destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de deal”, cu o valoare de 160 milioane lei. Ofertele pot fi depuse până la data de 17 iulie 2019, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 17 ianuarie 2010. În acest lot sunt incluse: Municipiul Iași, Consiliul Județean Neamț, Municipiul Târgu-Mureș, și Municipiul Tulcea.

Conform SEAP, lotul numărul trei este destinat Municipiului Târgu-Mureș și prevede achiziționarea de 15 autobuze electrice cu lungimea de circa 10 metri, destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de deal, 15 staţii de încărcare lentă și 5 staţii de încărcare rapidă.
Senatorul Horea Soporan, președintele PSD Târgu-Mureș a declarat: “În 2016 PSD Târgu-Mureș și-a propus, prin programul de guvernare locală, ca punt principal modernizarea transportului în comun. Am spus atunci inclusiv că vom depune proiecte pentru achiziționare de autobuze electrice. Iată că Guvernul PSD ne-a sprijinit iar Târgu-Mureșul va beneficia de astfel de mijloace de transport în comun”.

Referindu-se la transportul în comun din Târgu-Mureș, viceprimarul social democrat al municipiului, Sergiu Papuc, spune că: “din ce ne-am propus pentru oraș în 2016 mai aveam un singur punct de realizat: transportul în comun. Odată cu această licitație pentru autobuzele electrice putem spune că până la finalul mandatului 2016 – 2020 ne vom atinge toate punctele. Pe lângă autobuzele electrice, în total 47, acest lot de 15 fiind doar prima etapă, primăria va finanța din bugetul propriu achiziția a minim 40 de autobuze diesel Euro 6. Prin efortul Primăriei se vor accesa fonduri europene pentru mobilitate urbană, prin care de asemenea se vor achiziționa autobuze hibrid, stații de încărcare pentru acestea, vor fi modernizate toate stațiile de autobuz”.

(Comandat de Partidul Social Democrat – PSD. Executat de Zi de Zi Events SRL. CUI mandatar financiar coordonator: 4119008)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE