Share

Home / Consiliul Judetean Mures / Controale la spațiile de depozitare a produselor din ”Programul pentru Școli al României”

Controale la spațiile de depozitare a produselor din ”Programul pentru Școli al României”

În numele Comisiei Județene pentru implementarea ”Programului pentru Școli al României” vă aducem la cunoștință că în cursul lunii mai Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș a realizat un control la unitatea de procesare a laptelui materie primă Friesland Campina România, unitate care asigură laptele și produsele lactate în cadrul programului mai sus menționat, nefiind constatate neconformități.

De asemenea, în cursul lunii mai, Direcția de Sănătate Publică a Județului Mureș, a verificat condițiile de depozitare a produselor distribuite în cadrul Programului în 25 de unități de învățământ. Ca urmare a acestor controale s-au constat următoarele deficiențe:

– nedotarea spațiilor frigorifice destinate păstrării produselor lactate distribuite elevilor cu termometre și grafice de temperatură la Școala Gimnazială Ceuașu de Câmpie, s-a aplicat amendă în valoare de 800 de lei.

– neluarea măsurilor pentru amenajarea spațiilor de păstrare a produselor ”lapte-corn” la Școala Gimnazială Fântânele, amenda aplicată fiind de 1.000 de lei și la Școala Gimnazială Pănet, unde s-a aplicat un avertisment.

În urma unei sesizări din partea unei unități școlare s-a constituit o comisie mixtă de control cu reprezentanții instituțiilor abilitate. Sesizarea viza calitatea necorespunzătoare a cornurilor și laptelui distribuit în cadrul Programului. Au fost recoltate probe din produsele distribuite în ziua respectivă, rezultatele fiind necorespunzătoare pentru produsul ”Corn simplu din făină integrală”. Până la remedierea neconformităților a fost interzisă distribuirea produsului. Ulterior au fost recoltate alte probe, rezultatele fiind corespunzătoare. Distribuirea a fost reluată cu condiția monitorizării săptămânale a produsului prin analize de laborator.

(Comunicat de presă, Consiliul Judeţean Mureş)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dosar penal pentru un reghinean care și-a agresat mama!

Polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului oraşului Reghin au fost sesizați sâmbătă, 14 septembrie, în jurul …

Share
Share