Share

Home / Recomadări zi de zi / Vacanţă în siguranţă! Vorbim cu persoane necunoscute?

Vacanţă în siguranţă! Vorbim cu persoane necunoscute?

Vă propunem azi, pe scurt, subiectul relaţionării copiilor cu persoanele străine!

Desigur, nu spunem copiilor că toţi oamenii străinii sunt răi, dar este greu chiar şi pentru un adult deseori să aleagă oamenii “răi” de oamenii “buni”, de aceea explicăm copiilor că poate fi periculos, atunci când sunt singuri, să relaţioneze cu persoane pe care nu le cunosc.

Persoanele rău intenţionate folosesc diverse şi atractive trucuri să se apropie de copii. Poate un căţel cu care îi atrag să se joace, poate dulciuri sau, uneori, apelează la bunătatea copilului „nu mă ajuţi să caut ceva ce am pierdut în zona asta?”… pentru ca apoi să îl atragă în locuri mai ferite şi să îl convingă să îi dea ceva (telefon, cercei de exemplu) sau să facă ceva ori chiar să îl oblige la asemenea gesturi! Educaţi-vă copiii să vă spună când li se întâmplă ceva ce i-a făcut să se simtă jenaţi, speriaţi, ruşinaţi sau… pur şi simplu să nu se simtă bine! Apoi luaţi atitudine! Sesizaţi Poliţia, consultaţi un psiholog! Nu treceţi cu vederea aceste experienţe ale copiilor!!

În Campania „Vacanţă în siguranţă!”, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă propune  pe scurt, câte un subiect ce vizează siguranţa copiilor. Vă invităm să alocaţi 10 minute pentru a vă asigura că cei mici – şi nu doar ei – cunosc regulile elementare pentru siguranţa lor!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Peste 700 de acte de identitate eliberate sâmbătă și duminică!

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Mureş a anunţat, luni, că sâmbătă şi duminică …

Share
Share