Home / Invatamant / 45 de locuri scoase la concurs de UMFST Târgu-Mureş la inginerie medicală

45 de locuri scoase la concurs de UMFST Târgu-Mureş la inginerie medicală

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) “George Emil Palade” din Târgu-Mureş a anunţat că scoate la concurs 45 de locuri la Inginerie Medicală, la cel mai nou program de studii de licenţă, în sesiunea de admitere din septembrie, 30 de locuri fiind subvenţionate de la buget.
UMFST Târgu-Mureş a arătat că lansarea acestui nou program de studii, Inginerie Medicală, este primul demers în plan academic asumat de după fuziunea Universităţii de Medicină şi Farmacie cu Universitatea ‘Petru Maior’, pentru diversificarea ofertei educaţionale prin programe de studii interdisciplinare în domenii de excelenţă, în concordanţă cu cerinţele de pe piaţa muncii.
Potrivit UMFST Târgu-Mureş, noul program de studii, care începe cu anul universitar 2019-2020, va urmări formarea şi dezvoltarea de competenţe tehnice specifice diferitelor domenii medicale, cum este proiectarea, dezvoltarea, exploatarea şi promovarea echipamentelor, dispozitivelor, materialelor şi tehnologiilor medicale moderne.
“Programul de studii Inginerie Medicală oferă un cadru generos de educaţie universitară pentru tinerii interesaţi de ştiinţele inginereşti aplicate, dar, în acelaşi timp, pentru care medicina este o pasiune. Parcursul educaţional le va oferi oportunitatea instruirii teoretice şi preponderent aplicative în laboratoarele şi centrele de cercetare ale UMFST în discipline precum: Analiza şi procesarea semnalelor biomedicale, Imagistică medicală, Biomecanică, Informatică medicală, Ingineria biomaterialelor, Baze de date, Modelare şi simulare în bioinginerie. Potenţialul înalt de angajare a absolvenţilor este asigurat de parteneriatele şi colaborarea susţinută cu unităţile medicale şi spitaliceşti publice şi private, companii industriale, companii de producere, dezvoltare şi distribuţie a echipamentelor şi dispozitivelor medicale din ţară şi străinătate, firme IT specializate, centre de cercetare în domeniu”, mai precizează UMFST într-un anunţ postat pe site-ul propriu.

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Primăria Iernut are viceprimar!

Sala Mică a Casei de Cultură Iernut a găzduit joi, 29 octombrie, întrunirea în ședință …