Home / Business / Hirschmann România și IRUM, finanțare de la Guvern pentru investiții

Hirschmann România și IRUM, finanțare de la Guvern pentru investiții

Distribuie

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a semnat miercuri, 11 septembrie, la Palatul Victoria din capitală, șapte acorduri de finanțare acordate în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor majore (807/2014) care vor crea aproape 800 de noi locuri de muncă și vor contribui cu peste 211 de milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite, a informat, prin intermediul unui comunicat, Biroul de presă al Ministerului Finanțelor Publice.

Cele șapte proiecte aprobate au o valoare totală de 620,9 de milioane de lei, iar valoarea ajutorului de stat pentru finanțarea acestora este de 194,2 de milioane de lei. Proiectele susținute de Guvernul României vor avea ca afect înființarea a 778 de locuri de muncă și vor contribui cu 211,5 de milioane de lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.

Pe lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat se află și două companii mureșene, Hirschmann România SRL Chirileu și IRUM SA Reghin.

57,7 de milioane de lei pentru Hirschmann România SRL

Proiectul companiei Hirschmann România SRL beneficiază de un ajutor de stat în valoare de 57,7 de milioane lei și constă în extinderea capacității de producție cabluri utilizate în industria auto pentru zona șasiu, respectiv pentru sistemul de frânare, suspensie, ABS și direcție.

”Vom avea o investiție de 28 de milioane de euro, din care circa 12 milioane de euro vor fi ajutor de stat. Vom avea o extindere la începutul anului viitor, în a doua fabrică, TM 2, din Sânpaul, unde 60% din spațiu este alocat pentru magazie și 40% pentru producție. Investiția pe care o vom realiza este pentru mai multe proiecte câștigate, unul dintre acestea având ca beneficiar un important constructor de mașini”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Sebastian Cândea, director operațional al Hirschmann România SRL.

”Prin această investiție, în următorii ani vor fi create aproximativ 300 de noi locuri de muncă”, a precizat Paul Ilea, director administrativ al Hirschmann România SRL.

9,8 de milioane de lei pentru IRUM SA

Proiectul companiei IRUM SA Reghin vizează mărirea capacității de producție de tractoare forestiere (TAF), tractoare agricole și piese de schimb/componente pentru tractoare, iar valoarea ajutorului de stat aprobat este de 9,8 de milioane de lei.

”Proiectul se bazează pe investiții în tehnologie de ultimă oră, pentru ce înseamnă fabricarea roților dințate, tehnologii de vopsire. Ceea ce vrem să achiziționăm este legat de tehnologie. Partea de cercetare-dezvoltare funcționează foarte bine, dar trebuie să ținem pasul și în privința producției, de aceea partea tehnologică trebuie să fie la nivelul a ceea ce concepem”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, ing. Mircea Oltean, directorul general al IRUM SA Reghin.

Viorica Dăncilă: Investițiile, stimulate de Guvern

La ceremonia de înmânare a acordurilor de finanțare semnate în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie a participat și premierul Viorica Dăncilă, care a subliniat că Guvernul României susține investițiile în domenii cu impact major pentru economia românească.

”Evoluția bună a economiei se datorează în bună măsură investitorilor români și străini, cărora se adresează politicile noastre, inclusiv schema de ajutor de stat cu impact semnificativ în economie, în baza căreia au fost înmânate cele șapte acorduri de finanțare. Vom sprijini astfel investiții în domenii cu impact major, și mă refer la producția bunurilor de larg consum nealimentare, industria constructoare de mașini și utilaje, industria auto, industria alimentară. Așadar, sunt proiecte cu un impact pozitiv pe termen scurt, mediu și lung, precum dezvoltarea activităților economice ale întreprinderilor din regiunile mai puțin dezvoltate, beneficii sociale importante, prin crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea produselor și serviciilor oferite de furnizorii locali și, implicit, creșterea nivelului de trai. Doar prin această schemă de ajutor de stat, Guvernul României susține 35 de proiecte de investiții cu o valoare totală de peste 3,5 miliarde lei, care generează aproximativ 5.300 de noi locuri de muncă. Prin această politică publică, dar și prin alte decizii și măsuri, Guvernul stimulează investițiile și, împreună cu mediul de afaceri, contribuie la dezvoltarea României”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Text: Alex TOTH

Foto: www.gov.ro

 

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.