Home / Politic / Claudiu Maior (ALDE): ”UDMR propune din nou „Război” și „Mânie” la Târgu-Mureș”

Claudiu Maior (ALDE): ”UDMR propune din nou „Război” și „Mânie” la Târgu-Mureș”

Distribuie

Liderul ALDE Târgu-Mureș, Claudiu Maior, care deține și funcția de consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureș, a publicat luni, 23 septembrie, o scrisoare deschisă intitulată ”UDMR propune din nou „Război” și „Mânie” la Târgu Mureș”.
Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al scrisorii deschise:

”Scrisoare dechisă cetățenilor de bună credință din Târgu Mureș
Răspuns domnilor Marko Bela, Peter Ferenc și Soos Zoltan
Recenta Adunare a delegațiilor UDMR Mureș desfășurată joi, 19 septembrie 2019, la Târgu Mureș, s-a dovedit a fi, din nou, un prilej de înverșunare și asmuțire din partea unor politicieni ce trăiesc doar din conflicte. Aceștia, neavând nici o realizare semnificativă, nefăcând niciodată nimic important pentru cetățenii care i-au votat, pentru târgumureșeni, întotdeauna căutând un vinovat pentru incapacitățile lor.
Să ne aducem aminte că anumite figuri ce îndeamnă acum la „război” și „mânie” la Târgu Mureș au fost vice-premieri și „parteneri de guvernare” timp de 30 de ani, complici la toate eșecurile majore ale clasei politice din București, urmărindu-și în modul cel mai „Miticist”, din Capitală, interesele persoanale și beneficiind din plin de „războiul” și „mânia” pe care chiar ei le-au generat. „Trebuie mânie! (…) Avem şi astăzi de ce să fim mânioşi, această mânie este condiţia! Trebuie şi dragoste (…), dar mânia… fără mânie nu există solidaritate, nu putem să ne unim și (…) vorbim despre oraș, despre județ și Transilvania” (declarație Marko Bela, 19 septembrie 2019, Târgu Mureș). Elementarul bun simț ne învață ca înainte de a întreba ce a făcut orașul pentru tine, trebuie să te întrebi ce ai făcut tu pentru oraș!
Astfel, la Adunarea delegațiilor UDMR Mureș, nimeni nu a putut să spună NIMIC concret despre – și numai – o singură realizare pozitivă legată de oraș. Singurul mesaj a fost de „blocare”, „război” și „mânie”! Nimeni nu a vorbit de colectarea selectivă, despre lipsa șoselei de centură promisă în două mandate de doamna Lokodi, despre Aeroport, despre patinoarul neterminat, despre Sala Polivalentă – singura din țară (!) – ce nu a revenit în patrimoniul orașului (cum ar fi fost normal), despre drumurile județene nerefăcute și despre cei 101 milioane de lei, necheltuiți de către Consiliul Județean Mureș în 2018, despre IBM – Centru de excelență în cercetare, despre furtul peste noapte al terenului de la Spital, despre intenția de divizare a UMFST, despre intenția de evacuare a claselor cu predare în limba română de la Colegiul Național „Unirea”, despre quasi-eșecul Parcului Industrial coordonat de Consiliul Județean, despre planul „secret” al candidatului Soos Zoltan de „închidere” sau șantajare a celei mai mari companii din județ – Azomureș, etc. De asemenea, nimeni nu a vorbit despre viața armonioasă din familiile mixte, despre eventuale proiecte comune de reconciliere, româno-maghiare, ce s-ar putea derula în județ și în Târgu Mureș. Și uite așa, toți marii „viteji” ai extremismului și-au ascuns eșecurile și neputința în spatele unui singur „vinovat” – primarul Dorin Florea.
Cum puteți dormi liniștit domnule Marko Bela, după ce ați ocupat funcția de vicepremier al României și nu ați făcut nimic pentru Târgu Mureș, iar acum semănați ură?
Cum de nu sughițați domnule Peter Ferenc, după avalanșa de „Ne dorim să…” și „Promitem să…” pe care ați rostit-o în cuvântarea dumneavoastră?
În schimb blocarea bugetului municipiului Târgu Mureș a fost glorificată și dată ca exemplu pozitiv.
De asemenea, suntem convinși că, prin candidatul desemnat Soos Zoltan, din nou, veți încerca cu disperare tot ce este posibil să tulburați buna înțelegere din oraș, din nou veți împrăștia „război” și „mânie”, dar așa cum cetățenii v-au sancționat în urmă cu patru ani, așa vă vor sancționa din nou. Știți de ce? Pentru că răutatea și minciuna nu trebuiesc nimănui.
La final, domnule Soos Zoltan, vă propun un exercițiu de corectitudine: înainte de a critica Primăria și angajații ei, înainte de a vorbi despre integritate și înainte de intonarea Imnului Secuiesc ar fi bine să îndemnați la echilibru, înțelegere, respect și armonie.
P.S.: Târgu Mureș are nevoie de siguranță și stabilitate, pentru oraș și pentru oamenii care au cunoscut o viață normală, dar și pentru cei care și-o doresc!”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Turismul în județul Mureș își revine”. Vezi care sunt principalele evenimente culturale din 2024

Distribuie Anul 2024 pare un an extrem de promițător pentru toți turiștii care își doresc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.