Home / Administratie / Cadastrare cu bani europeni, în cinci comune mureșene

Cadastrare cu bani europeni, în cinci comune mureșene

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 215 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din 37 de județe. Printre acestea se numără și cinci comune din județul Mureș.

Licitația, publicată pe SEAP

Potrivit informațiilor furnizate de Marcel Grigore, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș, ANCPI a publicat, în data de 11 octombrie 2019, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), anunțul cu numărul CN1015932 – “Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru și Carte Funciară a imobilelor Etapa 2 – 215 UAT- uri din 37 de județe”.
”Finanțarea acestor servicii este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Proiectul major privind „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, a precizat Marcel Grigore.
Achizițiile se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot, suprafața totală estimată a celor 215 loturi fiind de 1.294.509 de hectare.
Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot pentru o perioadă de 24 de luni, iar valoarea estimată este de 169.580.679 de lei, fără TVA.
În ceea ce privește județul Mureș, a fost inițiată procedura de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică a imobilelor la nivelul următoarelor untăți administraitv-teritoriale: Ibănești (31.280 de hectare), Band (7.472 de hectare), Ernei (6.089 de hectare), Crăciunești (3.812 de hectare) și Sânger (1.580 de hectare).

În așteptarea ofertelor

Anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), cu nr. 2019/S 197-479044, astfel încât la proceduri poate avea acces orice operator din țară sau din străinătate care îndeplinește cerințele solicitate de ANCPI. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 25 noiembrie 2019.
”Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 de hectare din 660 de unități administrative-teritoriale situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro cofinanțare de la bugetul de stat. Selectarea unităților administrative-teritoriale din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programme, localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate”, a subliniat Marcel Grigore.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Elicopter SMURD chemat în ajutorul unui turist!

O echipă de salvamontişti sibieni şi un elicopter SMURD care a decolat din judeţul Mureş …