Home / Business / EXCLUSIV! Încă un supermarket Lidl în Târgu-Mureș!

EXCLUSIV! Încă un supermarket Lidl în Târgu-Mureș!

Distribuie

Lidl România pregătește construirea unui nou supermarket la Târgu-Mureș, pe un teren situat pe strada 22 Decembrie 1989 nr. 150-152, la ieșirea către comuna Sângeorgiu de Mureș, pe latura nordică a DN15.

Parcelă de 11.741 de metri pătrați

Proiectul ”PUZ reglementare zona aferentă supermarketului Lidl” a fost întocmit de o echipă de arhitecți ai societății Adi Proiect SRl Târgu-Mureș, iar documentul este disponibil pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu-Mureș, secțiunea Informații publice – Arhitect șef – Urbanism – Documentații urbanism PUZ/PUD – Aflate în dezbatere publică.

”Proiectul ce face obiectul acestei documentaţii răspunde temei de proiectare întocmită de beneficiar, prin care se propune realizarea unui supermarket. Proiectul propune reglementarea unui teren intravilan, aflat în localitatea Târgu-Mureș, cu scopul realizării supermarket-ului Lidl pe strada 22 Decembrie 1989. Terenul aferent amplasamentului imobilului este format din mai multe parcele, care însumate au o suprafaţă de 11.741 de metri pătrați”, se prevede în proiect.

Actualele clădiri de pe locație, demolate

Conform aceluiași document, în incintă ”există în momentul de față alte construcții, care urmează a fi demolate pentru a face loc parcărilor și clădirii supermarket-ului”, iar proiectul propune reglementarea unui teren intravilan ”într-un ansamblu aferent unei unități teritoriale de referință specifică comerţului en detail, dat fiind faptul că retailer-ul german Lidl comercializează produse alimentare și non-alimentare în regim en detail.”

Totodată, documentul întocmit de Adrian Turcu și Răzvan Manciu, arhitecți ai societății Adi Proiect SRL, mai prevede că în prezent ”clădirile existente se desfăşoară pe mai multe niveluri, având o formă regulată, acestea urmând să fie demolate”, iar clădirea propusă ”se desfăşoară pe un singur nivel, având înălțimea specifică unei hale” și ”este conturată de o formă neregulată”.

Căi de acces, parcări și spații verzi

În același document, se mai prevede că ”din punct de vedere al expresivității exterioare se propune o imagine conform stilului arhitectural contemporan asociată cu standardul de imagine regăsit în toate supermarket-urile Lidl”, respectiv că ”în restul spațiului din incintă s-au prevăzut în jurul clădirilor amenajări legate în principal de accese, parcări și spații verzi.”

”Propunerile formulate se încadrează în specificul zonei învecinate, având în proximitate o serie de locuințe ce necesită accesul la un supermarket Lidl, iar schimbările care vor surveni nu au efecte negative asupra zonelor limitrofe, dat fiind faptul că edificiul va fi realizat în cadrul unui fost sit industrial, lucru ce favorizează revitalizarea zonei și contribuie la procesul de eliminare a industriei din cadrul zonei de locuințe și servicii”, au concluzionat autorii proiectului.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.