Home / Administratie / Bugetul Municipiului Reghin – aprobat. Liberalii s-au abținut de la vot

Bugetul Municipiului Reghin – aprobat. Liberalii s-au abținut de la vot

Consilierii reghineni s-au întrunit vineri, 14 februarie, în ședință ordinară, prilej cu care au supus spre aprobare proiectul de buget al municipiului Reghin pe anul 2020. Valoarea totală a acestuia, votată de consilieri, excepție făcând cei trei consilieri liberali, este de 112.074.000 lei.

57.217.000 lei, valoarea totală a investițiilor din bugetul local

 În ce privește cheltuielile bugetului local, la secțiunea de funcționare, suma alocată din buget, aprobată de consilieri, este de 54.902.000 lei, respectiv 57.217.000 lei, la secțiunea de dezvoltare. La cea din urmă, sumele alocate se prezintă astfel: Autorități publice și acțiuni externe: 2.617.000 lei, Învățământ: 7.532.000 lei, Sănătate: 1.501.000 lei, Cultură, recreere și religie: 2.952.000 lei, Asigurări și asistență socială: 1.707.000 lei, Locuințe, servicii de dezvoltare publică: 9.310.000 lei, Protecția mediului: 1.405.000 lei, Transporturi: 30.193.000 lei.

În ce privește investițiile cu finanțare din bugetul local, suma totală alocată din bugetul local este de 57.217.000 lei, din care 55.963.000 lei investiții pentru Primăria Reghin, 42.000 lei investiții pentru instituțiile de învățământ, 90.000 lei investiții pentru Clubul Sportiv „Avântul”, 62.000 lei cotizații la Asociații de dezvoltare intercomunitară, 300.000 lei investiții la RAGCL și 760.000 lei investiții pentru Spitalul Municipal Reghin.

Focarul de infecție din Texas, în atenția primarului Maria Precup

 „Avem un buget mare, cât pe doi ani anteriori, în valoare de 112 milioane de lei. Cel mai mare proiect îl reprezintă asigurarea mobilității în municipiul Reghin. Bucuria cea mare este că vom asfalta străzile cu trafic intens: Salcâmilor, Câmpului, Ierbușului, Axente Sever, precum și achiziționarea de 10 autobuze noi hibride, ceea ce va permite reducerea poluării în municipiul Reghin. O altă investiție mare pe care o avem în vedere este Piața Agroalimentară. Sper că va fi finalizată până în primăvară, precum și investiția la Cinematograful „Patria”, inclus pe lista celor 38 de cinematografe care urmează să fie reabilitate în România, unde vom avea 3 săli cu 4D, cu ultima performanță, salon de expoziție, de ședință și tot ceea ce este necesar. De asemenea, blocul social este absolut necesar, s-a desfășurat licitația, fundația este deja făcută. În acest sens, aș vrea să demolăm cele două blocuri de garsoniere din Pomilor care sunt un focar de infecție și proprietarii vulnerabili să fie aduși în blocul nou. În locul acelor blocuri se vor putea construi blocuri ANL sau sociale”, a precizat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Discuții pe tema bugetului alocat spectacolului de „Ziua Femeii”

 În cadrul ședinței, consilierii au mai aprobat proiectul privind aprobarea organizării și desfășurării în municipiul Reghin a evenimentului dedicat Zilei Internaționale a Femeii și alocarea sumei necesare. Spectacolul care face obiectul proiectului de hotărâre urmează să aibă loc la Casa Municipală de Cultură ”Eugen Nicoară” în data de 9 martie, suma alocată de la bugetul local pentru buna defășurare a acestuia fiind de 25.000 lei. Viceprimarul Mark Endre a propus diminuarea sumei la 19.000 lei, propunere respinsă de către consilieri,

Sprijin pentru deplasarea școlilor reghinene în Olanda

 Alte două proiecte aprobate deconsilieri au avut  în vedere deplasările delegațiilor școlilor reghinene în străinătae, respectiv delegaţia Școlii Gimnaziale „Alexandru Ceușianu” Reghin în localitatea Weert – Olanda în perioada 10-14.03.2020 (20 de elevi și trei cadre didactice), sprijinul financiar în vederea deplasării fiind de 9.400 lei, respectiv delegația Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” Reghin în localitatea Weert – Olanda în perioada 3 -7.03.2020 (8 elevi și două cadre didactice), sprijinul financiar alocat deplasării acestora fiind de 9.946 lei.

Consilierii au mai aprobat alocarea sumei de 4.800 de lei în vederea susținerii evenimentului „Femeie – Soție. Mamă. Bunică”, care va fi organizat în luna martie de către Liga Pensionarilor – Filiala Reghin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Simulare online a examenului de admitere la UMFST

După succesul primei simulări online a examenului de admitere la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe …